• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Olmadı baştan... SELAHATTİN ERTAŞ

Olmadı baştan...

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.01.2018, 00:00

Rıza Çalımbay için zor saatler başladı. Gelir gelmez devraldığı enkazı toparlayıp, Trabzonspor'u düze çıkarmıştı. Ama üç dezavantaj peşini bırakmadı: 1- Artık taraftarın inanmadığı yönetim, 2- Sabırsız yerel basın 3- Karizmatik olmayışı.
Devre arasında, ne olduysa artık, yerel spor yazarları hocaya yüklenmeye başladı.

SAVAŞ BALTALARI

Konyaspor'a kupadan elenmesiyle, gömülen baltalar çıkarıldı. Nereden mi biliyorum?
İnternetten bakın son üç haftalık yerel basının spor sayfalarını okuyun. Takımın yıllardır şampiyon olamamasının en büyük etkenlerinden olan sabırsızlık yine hortladı. Bu davranışlar, görev yapmış öz evlatları Şenol Güneş, Sadi Tekelioğlu'nu, Hami'yi iş yapamaz hale getirmişti.

PAMUK İPLİĞİ

Hoca şu an ne söylese inandıramıyor ve futbolcularla sanki büyük sorunlar varmış algısı yaratılıyor. Görevde kalması pamuk ipliğine bağlandı! Haa bu arada yıllardır Trabzonspor'a yüzlerce kalitesiz oyuncu getirip ceplerini dolduran iki menajer var sadece, şehrin önemli futbol adamları bu soruna niçin çare olamıyor?

CENK TOSUN

Everton'ın deplasmanda farklı yenildiği maçı izledim. Cenk Tosun pres üstüne pres yaptı, gol atmak için çabaladı.
Ama gerçek şu, ileride çok yalnız bırakıldı. Premier Lig'deki ilk maçına rağmen takımın en iyisiydi.
Ancak Everton'un gücü buysa işleri zor. Aslında iyi oyunculardan kurulu bir ekip ama kurgu tutmuyor anlaşılan. Cenk'in iki sıkıntısı olacak.
Öncelikle takımın ona alışma süreci, ikincisi antrenörü Sam Allardyce. Önceden takip ettiğimde hocası sanki forvet elemanlarını ileride yalnız bırakmaktan hoşlanıyor gibi. Tosun Paşa zoru sever, hak ettiği takımlarından birine gideceğine inancım tam.

PASPAS

Oyun içinde oyun muydu? Paspas fotoğrafları servis edilen, tüm mesaisinde temizlik yaptırıldığına dair haber yapılan engelli Avrupa Şampiyonu milli güreşçimizden bahsediyorum. Çankırı Engelliler Derneği Başkanı Selami Deveci güreşçi Seyfullah Karadeniz hakkında basın toplantısı düzenledi.
Kısaca şu iddialarda bulunuyor; "Engelli güreşçimiz bir oyuna alet edildi. Araştırdık Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci'nin olayla ilgisi yok. urgulayanların isimleri şunlar şunlardır." Açıklamalar Gençlik Sspor Bakanı Osman Aşkın Bak'a iletilmiştir; sonucu merak ediyorum.

HAKEME KESİNTİ

Hakem camiasıyla yıllar önce Kemal Bayram'ın sayesinde gazetecilik mesleğime gelişim için kursa yazılarak tanışmıştım.
Kurs hocam ise Ahmet Çakar'ın babası rahmetli Mustafa Çakar'dı. Amatör liglerin cefasını çekip, düdük çalanlar var. Ücretleri devede kulak ve öyle her ay alamıyorlar, bazen öteki sezona kaldığı oluyor!
Üstüne yüzde 4 kesintileri var yanılmıyorsam. Süper lig hakemine de aynı, amatör hakeme de aynı. Dernek seçimleri de başladı ve kim bilir neler oluyordur?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA