• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
VAR MHK’ya cansuyu mu? SELAHATTİN ERTAŞ

VAR MHK’ya cansuyu mu?

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.01.2018, 00:00

Sabah Gazetesi Spor Servisi'nden Yasemin Yıldırım'ın MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile yaptığı özel röportajdaki cevaplar, Video Yardımcı Hakem Sistemiyle ilgili en net açıklamalardı.
Tabii ki hakemlere yardımcı olacaktır. Aması var... Buna benzer uygulamanın Türkiye Jokey Kulübü'nde bitiş çizgisi için yıllardır yapıldığını, bitiş çizgisi fotolarına rağmen fanatiklerin inanmayacaklarını daha önce belirtmiştim.
Namoğlu hakemlerin ilk yarı performansıyla ilgili soruya cevap vermemiş! VAR ile ilgili en önemli bilgi ise görüntülerin hakem kararına DİKTA edilemeyeceğiydi.
Yani hakem ister uyar ister uymaz. Kritik pozisyonda orta hakeme video odasındakiler sadece "görüntüyü izle" diyebilecekler.

KARE İŞARETİ

Hakem eliyle seyirciye kare işareti yapacak, saha kenarından monitöre bakacak.
Kararı netleştirecek o kadar. Bu süre de maçın sonlarına eklenecek. "Görüntüye bak" ikazı yapan futbolculara sarı kart var!
Şahinler...
Hey gidi şahinler...
Gaziantepspor kurulduğundan bu yana yüzlerce genç yeteneği Türk futboluna kazandırmıştı.
Son örneği ise Cenk Tosun. Peki kulüp nasıl kapanma noktasına getirildi?
Son yönetim kurulundan geriye bir on yıllık mali süreç araştırmalı... Yabancı transferlerde kulüp ne kazanmış, rolü olan başkanı, yöneticisine, menajerine aracılarına kadar kim ne kazanmış bakılmalı, sorumluları cezalandırılmalı..
Orduspor'la başlayan çöküşler Gaziantepsporla kalmayacaktır; çünkü Mersin İ.Y ve Eskişehirspor'da da çatırtılar var..

ÜMİT KAYIHAN

Ümit Kayıhan kaliteli, başarılı beğendiğim teknik adamlar arasında.
Ayrıca köşeyi hazırladığımdan bu yana sıkı takipçim, olumlu eleştirilerde bulunuyor.
Geçen haftaki Terim ile Denizli'nin neden ülkemize teknik adamlar yetiştirmediklerini sormuştum.
Kayıhan beni uyardı, kendisine yardımcılık yapan Ersun Yanal, Reha Kapsal ve Mehmet Altıparmak'ın yetişmelerinde payı olduğunu iletti. Bilgi için teşekkürler hocam. En kısa sürede sizi de yeşil sahalarda görmek istiyoruz...

İÜSBK

İstanbul Üniversitesi Spor Birliği Kulübü tüm branşlarda ülkemizin en faal kurumlardan.
Spor Müdürü Hamdi Özcan hoca, geçen yılın faaliyetlerden bahsetti. 60 üniversitede 550 bin öğrenci yer alırken, İstanbul Üniversitesi'ndeki rakam 264 bin.
26 Fakülte/Yüksekokuldan 2500 öğrenci basketbol, voleybol, futbol, tenis, badminton, satranç ve masa tenisinde mücadele etti.

1500 MİNİK SPORCU

9-11 yaş arasındaki çocuklar basketbol turnuvasında 1500 minik sporcu yer aldı. 7500 yabancı uyruklu öğrenci için düzenlenen ve ülkelerine gidişdönüş uçak bileti hediyesi kazandıkları halı saha turnuvası. 17 branşta öğrencilere, personele ve sivillere hizmet sundu. Darısı diğer üniversitelerimizin başına.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA