• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir garip transfer hikayesi SELAHATTİN ERTAŞ

Bir garip transfer hikayesi

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.01.2018, 00:00

Arda Turan'ın Milli Takım kampında gazeteciye saldırması, teknik adamdan, federasyon başkanına kadar sallaması kariyerini olumsuz yönde etkileyecektir, diye yazmıştım. Düşünün Barcelonalı Arda, oradan Başakşehir'e, ki seyircisi olmayan, niye gelmek ister? Öncesindeki yoklama yaptığı takımlar Galatasaray, Beşiktaş, bir ara Fenerbahçe'ydi. Olmadı darısı Başakşehir'e !
Paraşütsüz inme derler buna... Arda Turan olayına yaşının son deminde sponsorlar sayesinde iyi para kazanma fırsatı diye bakıyorum ben...

Bakış açısı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Antalya'daki seminerde ilgi çekici sözler sarf etti. Başkan öncelikle Cenk Tosun transferinde ülkemize göre 23 milyonluk kazanımın yüksek olduğunu ama bir Belçika ya da Portekiz'in genç kaliteli oyuncularını 90 milyondan aşağı satmadıklarını açıkladı. Şunu işaret ediyor: Asıl başarı bunu başarabilmek.
Kulüplerin transferde Beşiktaş'ı ve Başkan Fikret Orman'ı örnek almaları gerek.
Yoksa bir çoğu mali bataklıktan kurtulamayacak.

Altyapı vah yapı!

İlk yarıda yedi takım altyapı oyuncularını saha içine bile sürmemiş! Sadece yirmi küsur oyuncu profesyonel imza atabilmiş. Bundan sonra ise küme düşmeme derdi, şampiyonluk yarışı, Avrupa'ya gitme telaşı var; genç yetenekler forma şansı bulabilir mi? Bence imkansıza yakın. Bu kafayla futbolumuz bir adım öteye gidemez. Almanya'nın Türk kökenli oyunculara verdiği önemi veremiyoruz ve o ülke kadar olamıyoruz!
Yeteneklerimizi fazlasıyla ithal ettiğimiz ne işe yaradıkları belli olmayan yabancılara ezdiriyoruz. Bu çileklere verilen paralar nereye uçtu, ayrıca çilekler nerede?

Birilerinin adamı olmak?

Bazı Galatasaray muhabirlerine bir şeyler olmuş. Birbirlerini Fatih Terim'in, Ünal Aysal'ın, Dursun Özbek'in adamı diye itham ediyorlar. Sanal alemde tehdide varan sataşmalar var. Hele bir tanesi var ki, sanırsınız gazeteci değil hocanın özel danışmanı! Kulübün yol göstericisi, denetleyicisi... "Bundan böyle bütün özel haberler benden geçer" pozunda... Atalarımız "İnsana yaslanma ölür, duvara yaslanma yıkılır" demişler. Gazeteciliğinizi birilerinin adamı olma yolunda harcamayın. Yarın kulübe başka başkan ya da teknik adam geldiğinde siz gidersiniz? Mesleğimize yakışır hareketler içinde olalım!

Bu işte bir gariplik var

Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Seyfullah Karadeniz'in paspas haberi olay oldu...
Yalnız, fotoğrafta bir gariplik var: Çünkü paspaslanan yer zaten temizdi, şampiyonun üstü de öyle temizlikçi gibi durmuyor, ayakkabısından elbisesine kadar buruşmamış, düzgündü! Çankırı Gençlik İl Spor Müdürü Ekrem Gerginci hakemlikten gelen bir spor adamı. Samsun dahi her ilde başarılı hizmetleri var. Kendi sosyal hesabından konuyla ilgili açıklamaları var. Ve anladığım kadarıyla bazı kişiler rahat bırakmadığı gibi aleyhinde algı yaratmaya çalışıyor. Valinin açıkladığı üzere şampiyonun o yeni tesiste bir işi var. Ama sabahtan akşama temizlik yaptırılmadığı spor yapabilmesi için bilhassa Gerginci tarafından talimat verildiği duyumu geldi bana. Yeni tesiste mutlaka kameralar vardır. Eğer görüntüler varsa olay nasıl olmuştur meydana çıkacaktır.
Gerginci'nin şampiyon güreşçiye köstek olmadığını bilakis desteklediğine inanıyorum.
Spor Bakanı Osman Aşkın Bak olayı araştırıyordur.
Yakında kimin ne yaptığı ortaya çıkacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA