• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Terim yeter mi? SELAHATTİN ERTAŞ

Terim yeter mi?

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.12.2017, 00:00

Güzellik şu: Şampiyonluğa koşan dört takımın başında da yerli teknik adamımız var... Fatih Terim hocanın gelmesiyle hem taraftarın yüzünü güldürdü hem de başkan Dursun Özbek kongre öncesi elini güçlendirdi. Ama şampiyonluk yolunda sadece Fatih Hoca'nın elinin değmesi yeterli olacak mıdır?
Bence zor.. Ayrıca Fatih Hoca'nın yabancı transferde dur durak bilmediğini hatırlatayım. Finansal Fair-Play rafa kalkabilir. Kulüp altından nasıl kalkar onu bilemem!

Ve diğerleri...

Başakşehir lider kapattı ve geçen kadrosu daha tecrübelendi.
Yine de yaşça büyük oyuncuların çoğunluğu dezavantajları.
Fenerbahçe de adeta koptu geldi.
Aykut Hoca göze hoş oyun oynatmıyor yine de ağır ağır zirveye çıkardı takımını.
Son maçlara kadar şampiyonluk şansları var. Beşiktaş'ta bir gerçek var; takım Avrupa'da oynadığı gibi ligde oynamıyor.
Bayern Münih maçlarının lig maçlarını etkileyeceğini sanmıyorum.
Siyah-beyazlılar şampiyonluğun da en büyük adayı hala. Trabzonspor'da Rıza Hoca'ya sabır devam edilir, istediği oyuncular alınırsa, şampiyon olmaz ama üst sıralarda bitirir..

Hoca yetişmesi

Sormuşlar; "Denizli, Terim, Şenol hoca yerlerine kaliteli teknik adam mı yetiştirdiler?" diye. Rahmetli Derwall, Mustafa Denizli ve Fatih Terim hocamızı yetiştirdi diyebiliriz. Hatta Piontek'in eli de değmişti. Denizli ile Fatih Hoca'nın yetiştirdiği antrenör diyebileceğimiz kimse çıkmadı ya da göze batmadı. Şenol Güneş'i bu konuda ayırabiliriz.
Beşiktaş'ın son iki şampiyonluğunda yanında olan Tamer Tuna şu an Göztepe'de başarılı işler yapıyor. Ama Abdullah Avcı, Rıza Çalımbay, Ersun Yanal diye saymaya başlarsak kalitelerinden şüphe etmeyeceğimiz yüzü yakın çıkar diyebilirim. Belki de antrenör yetiştirme sistemimizde hatalar olabilir.

Milat olsun

K. Karabükspor'daki düşüşü görüyorsunuz.
Meslektaşlarımız sürekli yazıyor kulüpleri sömüren menajer ve bazı yöneticilerin işbirliğini... Karabükspor'da kulübe gönül veren taraftar dernekleri de ayaklandı. Parasını alamayan bazı futbolcuların "300 bin liraya anlaştım sözleşmeye 1 milyon yazdılar" diye mesajları ortaya çıkmış. İddialar üzerine savcılık soruşturma başlattı hem de on yıl geriye dönük. Şimdi kulüp üzerinden kimler nemalanmış hepsi didik didik edilecek. Umarım bu durum Türk futbolu için milat olur.

Yuh olsun

Ayıptır günahtır. Futbolumuz dünyada ekol değil.. Bir Almanya kadar da kendi evlatlarımızı dünya yıldızı yapamıyoruz. Futbolumuzda en çok kazananlar bazı antrenörler, yabancı oyuncular, menajerler. Fatih Terim Hoca'nın bilgisinden, teknik adamlığına lafımız yok. Ama bu nasıl bir para trilyonlar üstüne trilyonlar. Yazarken zor geliyor; sayarken, sayılmaz... Millet olaya öyle öfkeli ki, Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki yöneticilerin artık kulakları nasır tutmuştur sanırım.
İki yılda 44 milyon lira ödemesi nedir yahu?
Hala da kalan alacağı peşinde Fatih Hoca.
Bence isteyende değil taahhüt edende kabahat.
Bu kadar paraya karşılık olan başarı sıfır yahu.
Yani şu paraya Barcelona, Ajax tarzında bir koca altyapı tesisleri kurulurdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA