• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özdeş’le yürümüyor ŞENOL KANTÜRK

Özdeş’le yürümüyor

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.02.2019, 00:00
Göztepe dün gece kolu, kanadı kırık Trabzonspor'a yenildi ya bir daha Karadeniz ekibini bir daha yenemez. Onazi, Pereira, Ibanez, Abdülkadir Ömür gibi yıldızlarından mahrum, İzmir'e sadece 16 futbolcu ile gelebilen bordo-mavililer çok kötü gününde yakaladıkları Göztepe önünde ilk 45'te Bornova'da adeta at koşturdular. Topla oynama oranının 63'e 37 olması Göztepe için kabul edilebilir mi ? Akhisar Rodallega gibi bir yıldızı nasıl bıraktığına eminim ki her hafta hayıflanıyordur. Kolombiyalı dün geace harikalar yarattı, nefis bir gole imza attı, asistler yaptı, yetmedi, kendi kalesinin önünden de goller kurtardı. Acaba Göztepe'nin kabiliyet düşmanı golcüsü (!) Jerome, Rodallega'yı seyretmiş midir?

Takımı tanıyamadık
Göztepe Teknik Direktörü Kemal Özdeş, her hafta kadroyla oynuyor.
Dün de iki sezondur defansın göbeğinde ısrarla oynatılan Reis'i kesti, Kadu'yu oynattı ama "gelen gideri arattırır" derler, Kadu'yu görünce "Reis daha iyiymiş" demekten kendimizi alamadık. Trabzonspor'un golünde Serdar, Yusuf Yazıcı'ya nasıl vurdurur anlayamadık. Özdeş'in İngiltere'de son 5 sezon 3-4 golü geçemeyen ve Göztepe'ye nasıl transfer edildiği anlaşılamayan Jerome'da ısrar yerine Ghilas'a niye birkaç maç şans tanımıyor? Büyük ümit Yasin'in top ezmesine niçin seyirci kalınıyor?

Bekleneni veremedi
İşin özeti de şu: Göztepe, Özdeş'le beklenen ivmeyi yakalayamadı tablo sürekli alarm veriyor. Tabii "Kadro bu. Özdeş ne yapsın?" denilebilir.
Ama ara transferde yönetime diretebilir, "Bu takıma golcü transferi, solbeke bir adam şart" diyebilirdi.
Göztepe iyi gitmiyor, dünkü yenilgi işi daha da zorlaştırdı, tehlikeyi artırdı, kan değişikliği gereğini artık daha yüksek gündeme getirdi. Kemal Özdeş'in durumu da artık tartışılmalı. Bu takımda başarısıyla anılan Rıza Çalımbay ve taraftarların gözdesi Yılmaz Vural isimleri de değerlendirilmeli.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA