• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
En kutsal meslek TOLGA TEKİN

En kutsal meslek

tolga.tekin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.11.2018, 00:00

Yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü... Bugünün çocukları, yarının büyükleri olacak. Kimi doktor, kimi avukat, kimi mühendis, kimi esnaf vs. olarak hem insanlığa, vatanına, milletine hizmet edecek hem de geçimini sağlayacak.
Bu mesleklerin her biri ayrı ayrı büyük bir değer taşır. İnsanlığın faydasına olan her meslek kutsaldır ama öğretmenlik mesleğinin yeri apayrıdır.
Çünkü biraz önce saydığım ve sayamadığım tüm meslek sahiplerini eğiten öğreten tek bir meslek grubu vardır o da öğretmenliktir.

BÜYÜK EMEK

Anne baba terbiyesinden sonra üzerimizde en büyük emeği olanlar öğretmenlerimizdir.
Onların sayesinde sadece okumayı yazmayı değil ahlaklı olmayı, doğruluğu, dürüstlüğü, yanlışı doğruyu yani kısaca hayatı öğreniriz.
Ve ömür boyu da hayatımızın ilk basamaklarında bize büyük emekler veren öğretmenlerimizi asla unutmayız. İşte çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin ne kadar önemli ve kutsal bir görev yaptığını anlatmakla bitiremeyiz.
Öğretmenin faziletini aslında tek cümleyle Hz. Ali , "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözüyle çok güzel bir şekilde anlatmıştır. Buradaki kölelik vurgusundan kasıt ilimdir. Çünkü ilim olmasa, biz ne kendimizi, ne dünyayı, ne de en önemlisi bizleri yaratan Allah'ı (c.c.) bilebiliriz.
İşte bu yönüyle bile öğretmenlerimiz bizim için öyle bir önem taşır ki onları sadece bir güne sığdırmak mümkün değil

İLK EMİR: "OKU"

Öğretmenin faziletine değinirken İslam'ın ilk emrinin "oku" olduğunu da vurgulamadan geçemeyeceğim. İyiliği emredip kötülükten men eden dinimiz, öğrenme ve öğretmeye büyük önem verir. İşte bu nedenle ilim ve irfan dini olan İslam'ın ilk emri "oku" dur. Bu ayetteki okumaktan kasıt sadece kitap okumak değildir. Aynı zamanda kainattaki her nesneyi tanımak, bilmek ve ilahi hikmetleri görmek için Rabbimiz "Yaradan Rabbinin adıyla oku" (Alak/1) buyurmuşlardır.
Bu vesileyle ilkokuldan üniversiteye kadar yani çocukluktan yetişkin bir birey olana kadar bizleri hayata hazırlayan tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor saygılar sunuyorum ahirete gidenleri ise rahmetle anıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA