• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Rahmet Peygamberi TOLGA TEKİN

Rahmet Peygamberi

tolga.tekin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.11.2018, 00:00

Önümüzdeki Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya teşriflerinin 1447. yıldönümünü kutlayacağız.
Bu vesileyle o müthiş gecede neler yaşandığını ve ne tür mucizeler meydana geldiğini aktaracağım. Mekke'de 1447 yıl önce, Rebiülevvel ayının 12. gecesi tan yeri ağarırken alemlere bir nur doğdu. O nur, Allah'ın "Ey habibim sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" buyurduğu ve tüm peygamberlerin büyük kurtarıcı olarak geleceğini müjdelediği Hz. Muhammed (s.a.v.) idi. Mazlumların kan ağladığı, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, şirkin, putperestliğin, ateşperestliğin arttığı, zulüm ve cehaletin yerin dibine vurduğu bir anda dünyaya, öyle bir teşrif etti ki ; yer-gök cümle alemde, asırlar boyunca konuşulacak büyük mucizeler gerçekleşti.

YILDIZ DOĞDU

Allah'ın (c.c.) cennetin kapısına kendi ismiyle birlikte yazdığı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) teşrif ettiği gece bir yıldız doğdu. Yahudiler arasında yıldızlardan hüküm çıkaran birçok alim vardı.
Bunlar, kitaplarında Allah Resülü'nün geleceğini öğrenmişti. Yahudi alimler, bu yıldızdan Ahir zaman Peygamberinin dünyaya teşrif ettiğini anlamıştı. Ayrıca Nebiyy- i Ekrem Efendimizin dünyaya teşrifleri gecesinde hazan yaprağı gibi gök kubbeden yıldızlar döküldü. Bu hadisenin ardından şeytan ve cinlerin gökten haber almaları son buldu. Kainatın Efendisi'nin doğduğu gece Medayin'deki Kisra Sarayı'ndaki 14 burç çatırdayarak yıkıldı. Hükümdar Sarayının o sapasağlam burçlarının yıkılmasının ardından İran başkadısı Mübezan gördüğü rüyayı şöyle anlattı: "Gördüm ki yüzlerce kükremiş deve, önlerine şaha kalkmış Arap atları olduğu halde Dicle suyunu geçti ve İran topraklarına yayıldılar." Kureyş müşriklerinin Allah'ın evi olan Kabe'nin içine doldurduğu karanlık putlar yerle bir oldu. Efendimizin gelişiyle şirk inancının yerine Tevhid inancı hakim oldu. İstahbarat'taki bin yıldan beri yanan Mecusilerin kocaman ateşi bir anda sönüverdi.
Ateşperest Mecusilerin ateşi yerine Tevhid meşalesi yandı.

SAVE GÖLÜ KURUDU

Takdis Edilen Meşhur Save (Taberiyye) Gölü bir anda kuruyuverdi. Bu da gelen Resul-i Kibriya Efendimizin, Allah'ın izni ile olmayan şeylerin takdis edilmesini yasaklayacağının ifadesiydi. Peygamber Efendimizin dünyaya gözlerini açtığı gece taşan seller, Semave Vadisi ve Semave şehrini sular altında bıraktı. Dehşet içinde kalan şehir halkı, çareyi dağlara ve tepelere sığınmakta buldu.

KIYMETİNİ BİLELİM

O ana kadar görülmemiş bu hadiselerin Resul-i Ekremin doğumu sırasında meydana gelmesi elbette tesadüf değildi. Bütün bunlar Peygamberimiz Hazret-i Muhammed'in (s.a.v.) zuhurunu haber veriyordu.
Biz böyle yüce bir peygamberin ümmetiyiz ki kıymetini ne kadar çok bilsek yine de azdır. O isteseydi dünyaya teşrif ederken birçok mucizeyi yaratan Allah (c.c.), kendisine zulmeden, Uhud'da dişini kıran, Taif'te kendisini taşlayan müşrikleri yerle bir eder, dünyayı başlarına yıkardı. Fakat hiçbir zaman kendisine zulmedenlere, diğer peygamberler gibi beddua etmemiş hep dua etmişti. Peygamber Efendimiz Hz.
Muhammed'in (s.a.v.) "Her peygamberin hususi bir duası var ki, onunla ümmetiyle ilgili olarak dua etmiş ve duası kabul edilmiştir. Ben ise duamı, kıyamet gününde ümmetim için şefaat etmeye ayırdım." (Buhari, Müslim) hadisi şerifi ile bizleri nasıl sevdiğini anlatmaya yetiyor. Bizler de bu yüce sevgi ve ebedi kurtuluşumuza vesile olacak şefaate layık bir ümmet olmak için çok çalışalım. Kur'an ve Sünnet yolundan ayrılmayalım. Sonsuz salat ve selam Rahmet Peygamberi olan Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) üzerine olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA