• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Rektör hızlı başladı YUNUS KARAKAYA

Rektör hızlı başladı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.11.2017, 00:00

Biliyorsunuz bir süre önce Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Necdet Budak atandı. Gerçi bazı aklı evveller, eski milletvekili rektör olamaz filan diye yaygara kopardı ama kimin umurunda.
Zaten benim anlamadığım nokta şu Rektörler Milletvekili olabiliyor da, eski vekilin rektör olması onları neden rahatsız ediyor.
Neyse Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın göreve gelir gelmez sergilediği çalışma azmi ve tavrı benim oldukça dikkatimi çekti. Sayın Budak, bir taraftan öğrencilerle kesintisiz iletişime geçerken, diğer taraftan da üniversitesinin kalitesini tescil ettirmek için kolları sıvamış. Budak, çalışmalarını sadece üniversite ile de sınırlandırmıyor.
İzmir'in 1. Lig'deki temsilcisi Altınordu, bu hafta Bornova Stadyumu'nda Eskişehirspor'u konuk etti. Golsüz berabere biten maçta Altınorduluların heyecanına ortak olan Budak, takımın altyapı çalışmalarına verdiği önemi takdirle izlediğini vurguladı. Prof. Dr. Budak, "İzmirimiz asırlık futbol takımlarıyla, Türk spor camiasına adını altın harflerle yazdırmış bir kent. Altınordu, son yıllarda İzmir takımları arasında daha özel bir yere sahip. Altyapıya verdiği öncelikle sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da adından söz ettiriyor. Sporcu yetiştirmenin en temel gereklilikleri arasında bireysel yeteneği doğru eğitimle birleştirmek var. Bu nedenle sporda başarı için üniversitelere de önemli görevler düşüyor" dedi. Ege Üniversitesi'nde öğrenci olduğu yıllarda sporla iç içe olduğunu ve üniversitenin futbol takımında oynadığını anlatan Budak, üniversitenin sahip olduğu tesislerle gençleri spora teşvik etmeyi sürdüreceğini ifade etti.

FRANSA'NIN SİMGESİ FOÇA HOROZU MU?

Foça Belediyesi MHP'li Meclis üyesi ve işadamı Taner Acar, Foça'nın bir dünya kenti olduğunu söyledi.
TRT Kent Radyo İzmir'de yayımlanan "İzmir'in Renkleri" programında konuğum olan Acar, Foça denilince ilk akla gelenin Akdeniz Foku olduğuna dikkat çekerek, "Aslınca ilçemiz birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yer" dedi.
Fransa'nın sembolü olan "Horoz"un bu ülkeye Foça'dan gittiğine dikkat çeken Acar, "Fransızlar bunu kabul etmese de tarihi belgeler bunun aksini söylüyor. Foça'nın (Phokaia) tarihte bilinen ismi, yüzlerce yıl önce Phokaialılar, yani Foça'nın eski sakinleri tahtadan horoz heykellerini meclislerine, tapınaklarına ve gemilerinin burunlarına koyarlarmış.
Diriliğin ve erken uyanışı simgeleyen horoz Phokaia'nın sembolüymüş" diye konuştu. Acar, "10 yıl öncesine kadar ahşaptan bir horoz heykeli Foça Meydanı'nda bulunuyordu. Sonra kaldırıldı ama bugün bile Foça'nın bir yerinde bir altın horoz olduğuna inanılıyor. Bir sürü insan yıllardır altın horozu arayıp duruyor" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA