• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye insani yardımda dünya şampiyonu YUNUS KARAKAYA

Türkiye insani yardımda dünya şampiyonu

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.10.2017, 00:00

Türkiye gerek jeopolitik konumu gerekse toplumsal yapı ve gelenekler bakımından dünya üzerinde yardıma muhtaç ülkelere el uzatırken, özellikle son dönemde Somali, Filistin, Suriye ve Arakan'da yaşanan insanlık dramlarına sessiz kalmadı.
Küresel İnsani Yardım raporuna göre, geçtiğimiz yıl Türkiye 6 milyar dolarlık yatırım yaparak, 6.3 milyar dolar yardım yapan ABD'nin ardından dünyada en çok yardım yapan ikinci ülke konumuna geldi. Yardımlar gayri safi milli hasıla düşünülerek hesaplandığında ise Türkiye, gelirine göre en çok yardım yapan ülke olarak liderliği göğüsledi. Milli gelire göre en çok yardım yapan Türkiye'yi sırasıyla yüzde 0,18 ile Birleşik Arap Emirlikleri, yüzde 0,15 ile Lüksemburg izledi.

ESHOT'TA 4. MURAT DEVRİ

Geçtiğimiz haftalarda ESHOT'ta 4.
Murat devri resmen başlatıldı. Ama 4. Murat'ın kim olduğu bir türlü tespit edilemedi. Kurumda 70 yıldır varlığını sürdüren ve çoğu personelin maddi katkısı ile hizmet veren çay ocakları ani bir kararla kapatıldı. Yerine belediye şirketi Grand Plaza'nın taşeronu olan bir firma tarafından çay otomatları kuruldu. Lakin bu otomatlarda piyasada 40-50 kuruş olan su 1 TL, 25 kuruş olan soda 1TL, 25 kuruş olan kraker 1TL, 75 kuruş olan kola 2.5 TL'den satılıyor. Firmanın maddi manevi yükümlülüğü ya da gıda standartlarına uyup uymadığı konusunda en ufak bildiri, belge bulunmamaktadır. Ben yaptım oldu.
Son derece adaletli bir uygulama olduğu konusunda, adalet arayıcıların fikrini de merak ediyorum. Kimin neden yaptığı konusunda ise kesin bir bilgiye ulaşılamadı.
Söylem şu dur ki, Grand Plaza Yönetim Kurulu üyesi olan ESHOT Genel Müdürü'nün şirketin kar marjını artırarak, kendi alacağı payı da doğru orantılı olarak artırmak.
İkinci söylem, yıllardır çay ocakları ve kantinlerin işletmeciliğini yapan, yine çalışanlar tarafından kurulduğu iddia edilen ve herkesi üye kabul etmeyen İZYÜK adı altında faaliyet gösteren tüketim kooperatifinin iflas ettiği, işletmeciliği sürdüremeyeceği kanaatinin oluşmasıdır. Önümüzdeki günlerde inşallah net bilgiye ulaşacağız.

PROTESTO EDİYORLAR

Yine kesin bir bilgiyi aktarayım. Çay otomatları personel tarafından kayıtsız şartsız protesto edilmektedir. Firma gereken kotaya ulaşamadığı için zarar etmiş olmasına rağmen kesin bir tavır ortaya koymamaktır. Personeline en ucuz ve kaliteli yemeği yedirmek için bile tabiri caizse kılı kırk yaran Başkan Aziz Kocaoğlu'nun bu durumdan haberi olduğunu sanmıyorum ve böyle bir şeye müsade edeceğini aklımdan bile geçirmiyorum. Sendikaların sessiz kalmasını da anlamıyorum. Burdan sayın Kocaoğlu'na emekçi dostlarımızın halini arzediyorum.
ÇAY İÇMEK YASAK MI?
Aslolan konu çay ocaklarının kapatılmasından ziyade ana binada faaliyet gösteren, genel müdür ve yardımcılarına çay, kahve vb. ikramların sunulduğu çay ocaklarinin hala açık olması. Hani adalet..?
Hani eşitlik..? Tam bir 4. Murat uygulaması.
Kendine serbest çalışanlara yasak. Bu insanlar bu kadar fahiş fiyatlara çay içmek zorunda mı..?
Yoksa çay içmek yasak mı..?
Bir diğer konu ise sessiz sedasız 80 tane emekçinin işsiz aşsız bırakılmasıdır. İZYÜK Kooperatifi'nin mal varlığı ise takibimde olacaktır.
Önümüzdeki günlerde yine bomba haberler ile geleceğim. Sanırım başınız ağrıyacak sayın bürokratlar.
Aziz Başkan bu haberden sonra duruma el koyarak gereğini eminim ki yapacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA