• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O rektörleri göremedim YUNUS KARAKAYA

O rektörleri göremedim

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.01.2018, 00:00

İzmir'deki üniversitelerin temsilcileri, yapılan ortak açıklamayla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini duyurdu. Toplantının ev sahipliği yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin Yeni Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda ortak açıklama okundu. Açıklamada harekatın, Türkiye'nin uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan meşru hakkı olduğu vurgulanarak, "İzmir'deki üniversiteler olarak, ülkemizin geleceği için terör örgütleriyle canını hiçe sayarak mücadele eden ordumuzun komuta kademesinin ve askerlerimizin her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz" denildi. Öncelikle toplantıya katılan üniversite temsilcilerini tebrik ederim.
Ancak benim dikkatimi çeken nokta böyle önemli bir toplantıya bazı üniversite rektörlerin şahsen katılmayıp temsilci göndermesi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş toplantıya katılan isimler oldu.

KİMLER KATILMADI?

Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Tokaç, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. F. N. Can Muğan'ın böylesine önemli bir toplantıya kendileri katılmak yerine neden temsilci gönderdiler merak ettim.
Şimdi bir sürü mazeret öne sürebilirler ama "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" benim için

TEBRİKLER NURULLAH BAŞKAN

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ı Afrin operasyonuyla ilgili hassasiyetinden dolayı tebrik etmek istiyorum. Uşak Belediyesi Zeytin Dalı Harekatı'na katılacak askerler için sınırda kurban kesti, gıda malzemesi dağıttı ve tarhana çorbası ikram etti. Operasyonda yer alacak araçlara ve Türk askerine kurban kanı değdirildi. Süreci yakından takip eden Başkan Cahan, sınır kamplarındaki çocukların isteklerine ise anında karşılık verdi. Tabii bu olayda Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir'in emeği de takdire değer.
950 km uzaklıktaki Reyhanlı sınırına giderek Oğulpınar Köyü'ndeki askeri karargahta Uşak Belediyesi ve Uşak halkı adına koç kesen UŞAPADER ekibi daha sonra Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Afrin'deki 'Zeytin Dalı' operasyonuna katılan Türk askerlerini uğurladı. Burada da kurban kesen ve kurban kanını asker ile araçlara süren dernek temsilcileri askerlere Uşak ile özdeşleşen geleneksel tarhana çorbasından ikram etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA