• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aydınların gözü kör olmuş YUNUS KARAKAYA

Aydınların gözü kör olmuş

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.01.2018, 00:00

170'i aşkın sözde aydın, Afrin operasyonunun durdurulması, sorunların diyalogla çözülmesi talebiyle milletvekillerine mektup göndermiş.
Bu sözde aydınlar nedense ya teröristler öldürülürken ya da Türkiye'yi karıştırırken ortaya çıkıyor.
Nedense ülkenin milli birlik ve beraberliği söz konusuyken sözde aydınların gözleri kör oluyor.
Söz konusu vatana ihanet olunca ortaya çıkan sanatçı müsveddelerinden oluşan sözde kendilerine aydın diyen beyinleri karanlık bu kişiler hainliklerini sürdürüyor. Hem bu ülkede para kazan hem de ülkenin belası terör organizasyonlarına destek ver. Yüzlerine bile tükürmek isterim ama tükürüğüme yazık.
Türk milletinin bu sanatçı müsveddesi aydınlara gereken cevap vereceğinden şüphem yok.

Türkiye'nin dumansız hava sahası unutuldu mu?

Hatırlıyor musunuz, Türkiye'nin dünyaya ya örnek olan bir "Dumansız Hava Sahası" projesi vardı? Ama son yıllarda bu dumansız hava sahasının pek önemsenmediğini gözlemliyorum.
Bugün birçok ülkede kapalı alanlarda sigara içilmesi yasaklanmış durumdadır.
Ülkemizde de 4207 sayılı "Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun" da, 2008 yılında yapılan düzenlemelerle kamuya açık tüm kapalı alanlar, 2009 yılında ise özel hukuk kişilerine ait olan lokanta, kahvehane, kafeterya, birahane gibi işletmelerde tütün ürünlerinin tüketilmesi yasaklanmıştır. Bu kapsamda, ikamete mahsus konutlar (evler) hariç tüm kapalı alanlarda sigara içme yasağı getirilmiştir.
Bu yasağın getirilmesindeki temel amaç, sigara kullanmadığı halde başkalarının kullandığı sigara dumanından zarar gören kişilerin korunmasıdır.
Ama bu yasanın denetimlerinin yeterince yapılmadığını gözlemliyorum.
Mesela bir mekan açılır-kapanır bir alan oluşturmuş, orasını sigara içilen alan olarak gösteriyor ama sigara dumanı olduğu gibi içeri giriyor. Son günlerin bir modası nargile salonları var ki sormayın.
18 yaşından küçük gençlerin içmesinden tutun, kapalı mekanda içilmesine kadar her türlü gayri yasal uygulamalar bu mekanlarda.
En fazla ihlal yüzde 81 ile barlarda oluyor. Bunu kahvehaneler, kafeler, lokantalar izliyor. Araştırmada, müşteri kitlesi öğrenci olan işletmelerde ihlal, belirgin olarak yüksek oranda bulunuyor.
Yaptığım araştırmalarda işletmelerin hiç denetim görmediği, ihlalin denetim görenlerin sayısının bir hayli az olduğunu öğrendim.
Ya eskiden böyle miydi? Denetim uzmanları her gün bir denetim yapar, medyayı bilgilendirirdi.
Şimdi nerede... Her mekan kendine göre bir kural koymuş, yasağı dinleyen yok, tabii denetim olmazsa ,yeterli cezalar yapılmazsa, herkes isteği gibi at koşturur.
Hani Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ve İzmir İl Sağlık Müdürü Bedia Salnur'a bir hatırlatmak istedim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA