• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sosyal medya teröristleri YUNUS KARAKAYA

Sosyal medya teröristleri

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.01.2018, 00:00

Siz siz olun sosyal medya teröristlerinin yalanlarına inanıp gaza gelmeyin. Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'e "Zeytin Dalı Operasyonu" düzenledi, sosyal medya teröristleri halkı yanıltıp kandırmak için harekete geçti.
Terör örgütü PKK'nın, harekatla ilgili halkı yanıltmak ve kandırmak için talimat verdiği ortaya çıktı. Sosyal medyada yapılan yasalara aykırı paylaşımlar hiç düşünmediğiniz bir anda problem çıkarabilir.
Bu sebepten dolayı, özellikle siyasi paylaşımlar yaparken dikkat etmekte fayda var. Polis takibinde olan paylaşımlar 'siyasi' ve 'terör' propagandası yapanlar olarak karşımıza çıkıyor.

Yörük anne ağlattı

Hatay'daki Yörük çadırında yaşayan vatandaşlarımızın, askerlerimizi ziyaret edip onlar için dua ettiğini biliyorsunuz. Türk tanklarının sesiyle uykudan uyanıp duaya başlayan Yörük teyze bir de kurban kesmişti. Askerlerimizin teyzemize füze üzerinden teşekkür etmesi ise ayrı bir olay. Afrin'deki teröristleri öldürmek üzere ateşlenecek olan füzelerin üzerine "YÖRÜK TEYZE ALLAH RAZI OLSUN 22.01.2018" yazıldı. Bu olay bizlere bir kez daha göstermiştir ki, Türk halkı askerinin her zaman yanındadır.
Bu olayı görünce 2016 yılında radyo programında konuğum olan Bornova Yörükler Derneği Başkanı Ramazan Pulat'ın söylediği sözler aklıma geldi. Pulat, "Yörük Türk'ün özüdür. Yörük hep zirvededir alçak değildir. Alçalmayı sevmez.
Yörük Türkmen birliği başkanımız İrfan Tatlıoğlu'nun bir lafı vardır, 'Yörük her şey olur, hain olmaz' der. Gerçekten de öyledir. Yörük'ten her şey çıkabilir ama hain, devletini satan çıkmaz.
Yörük bu devletin, milletin köküdür özüdür" şeklinde konuşmuştu.

Çözün artık şu sorunu

İzmir'in kanayan yarasıdır "çöp sorunu." Bunun çilesini en çok çekenler ise kuşkusuz Çiğlililer. Çiğlililer, yıllardır çekmek zorunda kaldıkları çöp sorununun halledilmesi için bir kez daha harekete geçti. Aralarında siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu başkanları, muhtarlar ve işadamlarının bulunduğu 60 kişilik grup yaptıkları toplantıda, İzmir'e kısa zamanda mutlaka bir katı atık bertaraf tesisi kurulmasını, bu tesis kuruluncaya kadar ise Harmandalı'na getirilen çöplerin, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Uzunburun'da kurduğu çöp fabrikasına gönderilmesini istediler.
Çağdaş Çiğli Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Mahmut Polat, ilçelerinde kanser olaylarında artış gözlendiğine dikkat çekerek, "Çiğlimiz artık işkence haline gelen bu eziyeti çekmek zorunda değil. Bakın üç yıllık Büyükşehir mazisi bulunan komşu ilimiz Manisa kendi tesisini kısa sürede kurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne "Çöpünüze talibiz" teklifinde bulundu. Bu geçici bir çözüm olarak kaçırılmayacak bir fırsattır. Kaymakamımız Sayın Kaya Çıtak da, bir çağrı yaparak, belediyenin bu teklifi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Kendisi bu konuda Valiliğimiz ve belediyelerimizle temas halinde çalışmalarını sürdürüyor. Biz de Kaymakamımızı destekliyoruz" dedi.
Toplantıda, Harmandalı'nda eylem yapılması da dillendirilirken, bunun çözüm olmadığı, başta sosyal medya üzerinden olmak üzere, basında konunun gündemde tutulması ve ilgili makamların çabalarına destek verilmesi kararı alındı. Harmandalı'ndaki muhtarlar ise bu bölgede ikamet eden halkın koku ve çevre kirliliğinden artık duramadığını ifade ettiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA