• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bak sen şu Alman’ın işine YUNUS KARAKAYA

Bak sen şu Alman’ın işine

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.01.2018, 00:00

Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda destan yazarken, Almanlar bundan çok rahatsız olmuş anlaşılan. Bölücü terör örgütü üyelerine her zaman açıkça destek veren Almanya, harekatta Alman tanklarının da kullanılmasından rahatsızlık duymuş. Vah vah vah.
Alman Haber Ajansı'nda çıkan haberde, harekatta kullanılan tanklara dikkat çekildi.
Türkiye'nin rahatlıkla Alman tanklarını kullandığını ve örgütün tanklara karşı koyamadığını belirten Michael Fischer, NATO ittifaklığı kapsamında Türkiye'ye 391 "Leopard 1" tankının gönderildiğini söyledi. Fischer, "Silahlanma yardımı, ülke savunmasında, yani NATO İttifak bölgesinin de savunması kapsamında kullanılmak maksadıyla yapıldı.
Bu o zamanlar yazılı bir madde ile tespit edilmişti. Türk ordusunun, tankları Suriye'de bir harekat için kullanması, bu madde ile yasaklanmıştı" ifadelerini kullanarak tankların YPG'ye karşı kullanılmamasını istedi.
Fischer'e birilerinin Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını hatırlatması gerekir. Ülkemiz artık kendi tankını kendisi üretebiliyor.
Türkiye'nin ürettiği tanklar Almanların söz konusu tanklarına on basar.
Fırtına obüsleri, Cirit füzeleri, hassas güdümlü Kit'ler, PYD ve DEAŞ terör yuvalarını yerle bir ediyor! Operasyona katılan komandolar milli piyade tüfeği MPT-76'yı kullanıyor. Özellikle yerli İHA'nın kullanılması görüntü ve istihbarat alımında herhangi bir ülkenin engeliyle karşılaşılmasının önüne geçiyor bu sayede de anlık refleksler gösterilebiliyor.

Adalet demişken

CHP İzmir İl Eğitim eski Sekreteri Yücel Özen'den "Parti içi adalet" çıkışı geldi. Özen'in, sosyal medyadan yaptığı açıklama son derece dikkat çekiciydi. Bazı illerin oy oranını ve kurultaydaki delege sayısını vererek temsiliyetin adil olmadığı vurgusunu yapan Özen'in paylaşımında partisinin aldığı oy oranlarıyla delege sayıları arasındaki adaletsizliğe dikkat çekiyor. Durumu şu sözlerle eleştirmiş;
Tüzükte Adalet İstiyoruz...
Temsil'de Adalet...
Emek de Adalet...
İstemeliyiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA