• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir evlat kaç artı para? YUNUS KARAKAYA

Bir evlat kaç artı para?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.05.2018, 00:00

Facia göz göre göre "geliyorum" dedi. Vatandaşların isyan ve itirazlarına sürekli kulak tıkayan İZBAN ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilerinin yaşanan facianın ardından vicdanlarının rahat olup olmadığını merak ediyorum.
Her şey İzmir Büyükşehir'in "gittiğin kadar öde, Artı para" kademeli ücret uygulamasını hayata geçirmesiyle başladı.
Vatandaş isyan etti, yaşanabilecek sorunlara dikkat çekti ama yetkili kimse duymak istemedi.
Özel bir meslek lisesinde okuyan Berkay Çiftçi, Salı günü sabah Gaziemir'den İZBAN'a binmek istedi. İddiaya göre yanında kartı bulunmayan ve yeni sistemde arkadaşının kartını da kullanamayan Berkay, ter örgüden atlayınca TCDD treninin çarpmasıyla hayatını kaybetti.

SAÇMA BİR UYGULAMA

Gittiğin kadar öde veya artı para uygulamasına göre kartında en az 10 TL olmayan bir kişi İZBAN'a binemiyor.
Hadi sizin bakiyeniz yetmedi, başka bir yolcudan yardım istediniz sistem aynı kartta yeterli bakiye olmasına rağmen ikinci kez kullanılmasına izin vermiyor.
Yani kimseden yardım isteyemiyorsunuz.
Aziz Bey'e soruyorum:
"Bir evlat kaç artı para?"

ÖZEN: SAYGI DUYMAYACAĞIM

Zaman zaman fikir ayrılığına düşsek de, doğru tespitlerini takdir ettiğim CHP'nin mihenk taşlarından olan Yücel Özen, bu sefer eleştiri oklarını Murat Bakan'a yöneltmiş. Önce listenin 1. sırasına yazılan ancak Tuncay Özkan'ın hamlesiyle 2. sıraya gerileyen Bakan'ı sert sözlerle eleştiren Özen'in isyan sözlerinden birkaç bölümü sizlerle paylaşıyorum;
Sn. MURAT BAKAN, Bir İnternet sitesine demeç veriyor. Diyor ki: "Bizim Listemiz Dört Dörtlük. Biz Bu İşi Yaparken, İkbal Beklentisi Yapmıyoruz. Bir Olmuşum, 2 Olmuşum Hiçbir Önemi Yok...(Lütfetmiş).
Demokrasi ve Adalet Mücadelesi Veriyoruz.
Musa Abim Efsanedir. CHP Demokrasi Merkezli Bir Partidir." PES...
BARİ SUS...
BİRŞEY SÖYLEME!
Diğer Aday Arkadaşlarımız, "Partimin Emrindeyim. Mesele Laik Cumhuriyettir" derken, Listenin Başına Yazılan ve Yazılması için Ankara'da Yatanları, ÖRGÜTÇE ALKIŞLIYORUZ...
Ben Tabi ki yine, onun yaşı kadar kavga verdiğim Partimin Emrinde olacağım. Ama Bu Demeci Veren Adaya saygı duymayarak.
Sadece partidaş görerek...
VE
Yaşamını Örgütüne Harcamış, Partisinin ev sahibi duygusunu asla yitirmemiş Dostlarıma, Yol Arkadaşlarıma, SONSUZ SAYGI DUYARAK...

YETTİ GARİ

CHP'de liste isyanı devam ediyor.
Eski milletvekilleri liste dışı kalan ve yerlerine yeni isimler yazılan Muğla CHP'de ortalık toz duman.
Yıllarını sol siyasete adayan Muğla Ören'in efsanevi Belediye Başkanı Kazım Turan da isyankar Muğlalıların başında geliyor.
Turan, isyanını şu sözlerle dile getirdi;
"Muğla'mızdan, Milletvekili Adayı Olmak İçin Ne Hemşehrilik, Ne Mühendislik Diploması Ne De 25 Yıl Üst Üste 5 Dönem Belediye Başkanlığı Yapmak (Ki Muğla'da Bu Konuda Rekor Hala Bende, Yaşım da Daha 58) Yetmiyormuş. Hani Nerede Liyakat?
24 Haziran gerçekleri gösterecek. Acaba Genel Başkanımız tercihini, kendi kurultayını garantiye almak için mi bu tercihleri kullandı diye de biraz merak ediyorum.
Saygılar...
ARTIK YETTİ GARİ...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA