• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İnce ince tasfiye YUNUS KARAKAYA

İnce ince tasfiye

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2018, 00:00

Daha önce söylemiştim ve dediğim gibi oldu.
Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyununa geldi. Muharrem İnce'nin ekibini tasfiye etmek için düğmeye basan Kılıçdaroğlu, milletvekili aday listesinde İnce'ye yakın yaklaşık 20 kişiye yer vermedi.
Kılıçdaroğlu, kendisine sürekli rakip olan Muharrem İnce'yi adeta arkadan hançerledi.
İnce'nin "Sen de mi Brütüs" feryadını duyan bile olmadı.
Gerçi CHP'nin açıklanan listesi nereden baksan parti içerisinde kriz çıkarmaya yetip artıyor bile.

KARŞI ÇIKTIK DİYE

CHP'de liste dışı kalan isimler arasında yer alan Trabzon milletvekili Haluk Pekşen, "Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktığı için liste dışı bırakıldığını öne sürdü.
Pekşen, Gül'ün CHP'nin de içinde olduğu ittifakın Cumhurbaşkanı adayı olarak adının öne çıktığı tarihlerde buna şiddetle karşı çıktığına dikkat çekerek, "Gül'ün adı ilk ortaya çıktığında karşı çıkanlardan biri de bendim. Bana üç ay önce, 'Gül'ün adaylığına karşı çıkma, milletvekilliğinden olursun' uyarısı geldi. Aldırmadım. Katıldığım televizyon programlarında karşı olduğumu söylemeye devam ettim. En son 1 ay önce bir uyarı daha oldu. Ancak ben ısrarla karşı olduğumu kamuoyu önünde söylemeye devam ettim" dedi.

CHP KLASİĞİ

CHP'nin milletvekili aday listesine bir isyan da değerli dostum Cenap Börühan'dan geldi. Hayatını sol siyasete adayan bir isim olan Börühan, isyanı sosyal medya hesabından şu sözlerle dile getirdi:
CHP İzmir milletvekilliği aday listesini gördüm.Vay ki vay. Görmez olaydım.
Nerede emek veren kadınlar, nerede gençler? Nerede gününü gecesine katan, eğitimli, bilgili, çalışkan parti sevdalıları?
Bu tamamen tasfiye listesi olmuş.
Bakırçay'da, Küçük Menderes'te seçilebilecek sıradan bölge insanı yok. Bu nasıl İzmir'i bilmemezliktir, tanımamazlıktır?
Kimi şevkle çalıştıracaksınız bu listeyle?
Partiyi taşıyanlar değil, partinin çantalarda, pamuklar içinde taşıdığı, halktaki ve örgütteki karşılıkları yok seviyede sınırlı isimler aday yapılmış. Şimdi çıkacak bazı dostlar, yapmayın enerjimizi düşürmeyin, şimdi zamanı değil eleştiri yapmanın diyecek. Peki ne zaman yapacağız eleştirilerimizi?
Durun daha bitmedi. Listede her iki bölgede 12 aday var. Oysa 14 olmalı.
Şimdi bir de toplam 4 tane kontenjan geliyor mu ya üst sıralara! İşte o zaman bakın siz gümbürtüye.
Yazık. Emeği olanlara yapılan hak değil reva değil.
Bir de Türkiye genelinden baktım listelere. Akıl almaz tasfiyeler var.
Bu durum bende şunu çağrıştırdı. Abdullah Gül'ün aday gösterilmesine karşı çıkanlar yok edilmiş.
Bir CHP klasiği...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA