• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Başbakan sadece onu affetmedi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2012, 00:00
CHP eski Milletvekili Ahmet Ersin, parlamenterlik yaptığı dönemde Başbakan Erdoğan hakkındaki bir açıklaması nedeniyle 10 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Üstelik Başbakan'ın kendisi için açtığı 20 bin liralık bir tazminat davası daha bulunuyor. Ersin, mahkum edilmesine neden olan açıklamasında Başbakan'ı MHP'yi hedef alan kaset komplosunun sorumlusu olarak göstermişti. Ersin'in cimriliği dillere destandır. Haberi okuyunca hemen aradım, tahmin ettiğim gibi üzgündü. "Aynı açıklamayı Devlet Bahçeli de yaptı" dedi ve Başbakan'ın 12 Haziran seçimlerinden sonra söylediği "Bugün hesaplaşma değil, helalleşme günüdür" sözlerini hatırlattı. Ersin, Başbakan'ın seçim döneminde siyasetçiler ve gazetecilere açtığı davaları geri çektiğini, sadece kendisini affetmediğini iddia ediyor. "Ne yapacaksınız, parayı ödemeyi mi, karara itiraz etmeyi mi düşünüyorsunuz?" diye sordum. "Tabii ki itiraz edeceğim" dedi. Telefonu kapattıktan sonra küçük bir araştırma yaptım. Başbakan Erdoğan, gerçekten de 12 Haziran seçimlerinden sonra tam 16 davayı geri çekmiş. Bunlardan 10'u Kemal Kılıçdaroğlu'na, 3'ü Devlet Bahçeli'ye, biri ise Demokrat Parti'nin eski genel başkanı Namık Kemal Zeybek'e ait. Erdoğan ayrıca gazeteciler Meriç Velidedeoğlu ile Ahmet Altan'a açtığı davaları da geri çekmiş. Ersin'i ise bu kapsamın dışında tutmuş.

Bizim bakanların evini su bastı
İzmir'in iki bakanı Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay, Ankara'da aynı sitede oturuyor. Hatta kapı komşusu bile sayılabilirler. Dışarıdan bakıldığında son derece lüks görünen, bakanların, milletvekillerinin yaşadığı bu sitenin bir kusuru var. Ankara'ya ne zaman yağmur yağsa sitenin yolları göle dönüyor ve evleri su basıyor. Önceki gün yağan yağmurda da aynı durum tekrarlandı. Yerel gazetelerdeki haberlere göre bizim bakanların evleri de yağmur sularından nasibini almış.
Bu kadar önemli kişilerin ikamet ettiği bir sitenin altyapısının bu kadar zayıf olması bir yana, belediye sorunu çözmek için yıllardır kılını bile kıpırdatmıyor. Site sakinlerini en çok şaşırtan ve üzen de bu aslında. "Hadi bizi adam yerine koymuyorlar, bakanları, milletvekillerini de mi düşünmüyorlar" diye haklı olarak soruyorlar. Sitenin bulunduğu Ümitköy, CHP'li Yenimahalle Belediyesine bağlı. Türkiye'nin çehresini değiştiren otoyollar, tüneller, köprüler inşa eden Binali Yıldırım, herhalde evinin bulunduğu sitenin bu durumuna bir çare düşünüyordur? Site sakinleri belediyeden ümidi kesmiş, çareyi ondan bekliyor. Benden söylemesi...

Sait, danışmanını evlendirdi
AK Partili Rıfat Sait'in danışmanı Ümit Taş hafta sonu nişanlısı Esra ile dünya evine girdi. Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın kıydığı nikahta gelin ve damadın şahitliklerini Rıfat-Sevilay Sait çifti yaptı. Nikah töreninin ardından mikrofonu eline alan Sait'in ilk işi genç çifte Başbakan Erdoğan'ın üç çocuk tavsiyesini hatırlatmak oldu. Ancak Sait, çocuk sayısı konusunda Erdoğan'la ayrı düşerek danışmanından üç değil, beş çocuk yapmalarını istedi. Buna gerekçe olarak ise kalabalık Balkan ailelerini örnek gösterdi. Ümit Taş, parlamentoda benim en beğendiğim danışmanlardan biri. Çalışkan ve mütevazi kişiliği, titizliği ve İzmir'in meselelerine olan hakimiyetiyle göz dolduruyor. Kendisine ve değerli eşine bir ömür boyu sürecek mutluluklar dilerim.

Akçay'dan Yeni Asır'a ziyaret
MHP'nin çalışkan vekili Erkan Akçay, geçtiğimiz hafta Ankara büromuzu ziyarete geldi. Siyasete girmeden önce uzun yıllar bürokraside önemli görevler üstlenen Akçay'ın meslek hayatının 5.5 yılı İzmir'de geçmiş. Değme İzmirlilere taş çıkaracak kadar kent hakkında bilgi sahibi. Sohbetimiz sırasında 28 yaşında İzmir'e defterdar yardımcısı olarak atanmasının hikayesini anlattı. Erken yaşta aramızdan ayrılan Özal döneminin efsane Maliye Bakanı Adnan Kahveci, Akçay'ın hayatında kilit bir rol oynamış. İzmir için kendisine önerilen tecrübeli bürokratların hiçbirini beğenmeyen Kahveci, gençliğine ve çalışkanlığına güvenerek Akçay'ı tercih etmiş. O dönemde bu kadar genç bir bürokratın böylesine önemli bir göreve atanması pek rastlanılan bir durum değilmiş. Kahveci'nin yüzünü kara çıkarmayan Akçay, İzmir'den sonra Türkiye'nin en genç defterdarı olarak Manisa'ya atanmış. 28 yaşında ayrıldığı Ankara'ya 45 yaşında milletvekili olarak dönmüş. Bu vesileyle Kahveci'den bahsetmişken ölümü üzerindeki sır perdesinin hala kalkmadığını (kaldırılmadığını) da hatırlatmakta fayda var.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA