• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

8 ilçe gerçeği

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.06.2016, 00:00
Aziz Kocaoğlu "Yerel seçimde kaybettiğimiz ilçelerde kendi partililerimiz seçimleri sattı!" demiş.

Hani o günleri yaşamasak, 8 ilçede adayların nasıl değiştirildiğini, MYK'dan çıkan isimlerin PM'ye gelmesinin kimlerin baskısıyla engellendiğini bilmesek; adam haklı diyeceğiz...

Ama değil...

Belediye medyası bu gerçeği yazamayacağı için, 8 ilçenin nasıl kaybedildiğini Kınık örneği üzerinden biz yazalım...

2014 yılında adaylar belirlenirken kimlerin, CHP'yi nasıl sattığının kararını siz verin.

Tarih 16 Ocak 2014: Süleyman Kaya, CHP Parti Meclisi'nde alınan kararla Kınık adayı ilan edildi. Dönemin PM Üyesi Alaattin Yüksel bu karara itiraz etti ama bir sonuç alamadı.

Aynı gün partiden "Kesinleşmiş Aday Listesi" başlığıyla basına geçilen bilgi notunda ve CHP'nin internet sitesinde Kınık adayı olarak Süleyman Kaya'nın ismi yazıldı.

Tarih 22 Ocak 2014: Kınık İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu, CHP'nin Kınık adayının değiştiğini ve yeni adayının Mehmet Çetinkaya olduğunu açıkladı. Pamukçu'nun iddiasına göre, bu karar bir önceki gün toplanan MYK'da alınmıştı.

Aynı gün CHP'nin internet sitesinden PM'den onaylı aday Süleyman Kaya'nın ismi çıkarıldı. Yerine Mehmet Çetinkaya yazıldı.

Tarih 30 Ocak 2014: Süleyman Kaya Ankara'ya geldi. Milletvekili Mehmet Ali Susam'la beraber Kılıçdaroğlu ile görüştü. CHP liderinin kendisine "Parti Meclisi'nden senin adın geçti. Adayımız sensin" dediğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasıyla Kaya'nın adaylığının MYK kararıyla düşürüldüğü iddiası çürümüş oldu. Kılıçdaroğlu, muhtemelen Kaya'nın adının partinin internet sitesinden çıkarıldığını da bilmiyordu.

Tarih 31 Ocak 2014: Dönemin CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Genel Merkez'le konuştuğunu, Kınık adayının Mehmet Çetinkaya olduğunu açıkladı.
Engin, ısrarlı sorulara rağmen Genel Merkez'de kiminle konuştuğunu açıklamadı.

Engin'den yarım saat sonra Mehmet Ali Susam "Partimizin Kınık adayı Süleyman Kaya'dır. Genel Başkanımızın açıklaması da bu yöndedir" dedi.

Ama bu açıklama da PM'den çıkan Süleyman Kaya'nın aday gösterilmesine yetmedi.

15 günde türlü oyunlarla 3 kez değiştirilen CHP'nin Kınık adayı sonunda Kocaoğlu -Yüksel ekibinin desteklediği Mehmet Çetinkaya oldu.

Sonuç: Ekibin inadı CHP'ye Kınık'ı kaybettirdi.

Diğer 7 ilçeyi de kaybettiren ana etken yine meşhur ekibin meşhur inadıydı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA