• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İESOB’den girişimcilere büyük fırsat ZEKERİYA MUTLU

İESOB'den girişimcilere büyük fırsat

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.08.2015, 00:00
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere önemli fırsatlar sunmaktadır. Birliğimizin, İŞ-KUR ve KOSGEB ile işbirliği altında düzenlediği eğitim programlarına katılan girişimci adayları, kurslar sonunda sertifika aldıkları takdirde, KOSGEB'in 30 bin liraya kadar geri ödemesiz, 70 bin liraya kadar da sıfır faiz ile geri ödemeli desteklerinden yararlanabilmektedirler. Ayrıca kursiyerler eğitim programları boyunca İŞ-KUR'dan 20 lira günlük harcırah da almaktadırlar.
İESOB, İŞ-KUR ve KOSGEB İzmir Kuzey Müdürlüğü işbirliğinde Temmuz ayından itibaren düzenlenmeye başladığımız eğitimlerin ilk iki etabını tamamlayan 50 kursiyere sertifikaları verilmiştir.

EĞİTİMLER SÜRÜYOR
Birliğimiz, yıl sonuna kadar 25'er kişilik gruplar halinde 12 eğitim programı tamamlamayı planlamaktadır. Kursiyerler ortalama 9 gün süreli ve 70 saatlik eğitimler sonunda sertifika almaya hak kazanmaktadırlar. Eğitimler 09.00-17.00 saatleri arasında Halit Ziya Bulvarı 1352 Sokak No:2 Kat:4 Birlik Sarayı Çankaya-İZMİR adresindeki İESOB Eğitim Merkezinde gerçekleştirilmektedir.

AKŞAM EĞİTİMİ
Eğitimler sonucunda 300 kişinin iş hayatına ve üretim zincirine katılması planlanmaktadır. Bu noktada Birliğimiz, halen çalışan ancak kendi işini kurma hayali kuran girişimcileri de unutmamıştır. Gündüz başka bir işte çalışanlar için Kasım ve Aralık aylarında gerçekleştirilecek 2 eğitim programı akşam saatlerinde düzenlenecektir. İzmir Birliği kendi girişimcilerini yetiştirecektir. Bilgi ve tecrübelerimizin ışığında talep edenlere iş kurma aşamalarında teknik danışmanlık hizmeti de verilecektir. Amacımız, sürdürülebilir iş fikirlerinin hayata geçirilmesidir. Her yeni açılan işyeri, istihdama, üretime, yatırıma önemli katkılar sağlayacaktır. İşini kurmak isteyenlerin hayallerine ulaşması, işsiz insanlara yeni imkanların sunulması bizi mutlu edecektir. İzmir ekonomisine katkı sağlayacak fikirleri olan tüm vatandaşları eğitimlere katılmaya davet ediyoruz.

Geri ödemesiz 30 bin TL

Eğitimler sonunda sertifika alan girişimciler iş planı hazırlayarak KOSGEB'in onayına sunabilecektir.
İş planı kabul edilenler;
- 3 bin liraya kadar İşletme Kuruluş Desteği,
- 15 bin liraya kadar Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği,
- 12 bin liraya kadar İşletme Giderleri desteği alabileceklerdir. Bu üç destek geri ödemesiz olarak verilecektir.
Ayrıca desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 70 bin liraya kadar sıfır faizli Sabit Yatırım Desteği verilecektir. Geri ödemeler başvurudan 2 yıl sonra başlayacak ve üç ayda bir taksitler halinde olacaktır.

Müracaat Birlik Plaza'ya


Yıl sonuna kadar sürecek eğitimlere katılmak isteyenler Şehit Fethi Bey Cad. No: 49/1 Birlik Plaza adresindeki İESOB Eğitim Müdürlüğü'ne uğrayarak başvuru formlarını doldurabilecektir. Adaylar daha sonra iş fikirlerini anlatacakları mülakata alınacaktır. Mülakatta başarılı olanlara eğitim tarih ve saatleri ayrıca bildirilecektir. İlgilenenler İESOB'ye ait 489 78 83 numaralı telefondan bilgi alabileceklerdir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA