• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’de velilerin içi rahat olsun ZEKERİYA MUTLU

İzmir’de velilerin içi rahat olsun

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.09.2016, 00:00

2016-17 Eğitim Öğretim Yılı 19 Eylül'de başlamıştır. Tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de öğrencileri, velileri, öğretmenlerimizi, bu sektörde çalışan üyelerimizi ve tüm eğitim hizmetlilerini yeni öğretim yılının heyecanı sarmıştır. Öncelikle eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına, öğrencilerimize, velilere ve bu sektörde faaliyet gösteren esnaf sanatkarlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

SORUMLULUK BİLİNCİ

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, geleceğimizin teminatı olan gençlere sunulan hizmetleri çok önemsemektedir. Birliğimiz, bir yandan öğrenim hayatını sürdüremeyen çocukları mesleki eğitim ile üretime kazandırmayı, kötü alışkanlıklardan vazgeçirerek sosyal hayata dahil etmeyi hedefleyen çalışmalara katkı koymaya çaba gösterirken, bir yandan da okullarda öğrenim gören çocuklarımıza da en iyi hizmetin verilmesini arzu etmektedir. Öğrenim dünyasına hizmet veren üyelerimizin yoğunlaştığı sektörler, okul kantini ve servis aracı işletmecileri, giyim, kırtasiyeciler, ayakkabı imalat ve satıcılarıdır. İzmir Birliği öğrenim dünyasına hizmet veren sektörlerle ilgili odalarla sıkı işbirliği ve uyum içinde çalışmakta, genç nesile en iyi ve kaliteli hizmetin verilmesini ilke edinmektedir. İzmir Esnaf Teşkilatı'nın her üyesi, okullarda öğrenim gören çocukları kendi evladı gibi görmektedir. Eğitim dünyasına hizmet veren sektörlerdeki esnaf sanatkarlarımız, diğer meslek kollarına göre daha fazla sorumluluk bilinci içinde çalışmakta, şefkat ve hoşgörüyü temel alan yaklaşımlar sergilemekte, hizmet verdikleri öğrencileri müşteri gözüyle değil, kendi ailesinin bir ferdi olarak görmektedirler.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK

İzmirli esnaf sanatkarlar eğitim dünyasına verdiği hizmetlerle tüm Türkiye'ye örnek olmaktadırlar.
Türkiye'deki 67 bin devlet okulu içinde kantini ve yemekhanesi ISO 9001 ve ISO 22000 kalite belgelerine sahip tek okul, İzmir'dedir. İzmir Kantinciler Odası'nın yönlendirmeleriyle kentimizdeki okul kantinleri, hijyen odaklı, kaliteli ve sağlıklı hizmetler sunmaktadır. Bugüne kadar okullarda satılan gıdalarla ilgili ülkenin diğer illerinde yaşanan sıkıntıların hiçbirine İzmir'de rastlanmamıştır.
İzmir'de lüks kafeterya haline dönüştürülen kantinlerde ticaret ikinci planda tutulmakta, geleceğimizi oluşturan çocukların sağlıklı beslenmesine odaklanılmaktadır.

Türkiye'de 40'a yakın ilde uygulanan ve servis sektörüne çeki düzen veren plaka tahdidi uygulaması da İzmir'den filizlenmiştir.
'S' plaka uygulaması ilk kez İzmir'de pilot uygulama olarak hayata geçirilmiş, İzmir Otobüsçüler ve Servis Aracı İşletmecileri Odası'nın öncülüğünde, faaliyet gösteren her üyenin aracının yenilenmesi ve servis hizmetlerinin daha güvenli olan yeni model araçlarla verilmesi sağlanmıştır.
İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası'nın etkin çalışmaları, öğrencilerimize kaliteli ve sağlıklı ürünler sunulmasını hedeflemektedir. Büyük alışveriş mağazalarının kısa süreler için sattıkları belirli promosyon ürünleri her zaman kaliteli ve sağlıklı olmamaktadır ancak İzmir'de kırtasiyeci esnafı öğrencilere sektöre mal olmuş kaliteli markaları sunmaktadır. Bir kırtasiyeci üyemizin işyerinde ihtiyaç duyulan ürünün hemen hemen her çeşidi bulunabilmektedir. 12 ay işyerinde faaliyet gösteren üyemiz sattığı kaliteli ürünün arkasındadır ve tüketici bir olumsuzluk karşısında muhatabını kolayca bulabilmektedir.

Sırf ucuz satabilmek adına ithal edilen, fitalatlı ve azoboyar gibi kansorejen maddeler içeren ürünlerden korunmanın en güvenli yolu, odamıza kayıtlı kitap ve kırtasiyeci esnafından alışveriş yapmaktır.
Okul giyimi İzmir'in farklı çarşılarındaki esnaf sanatkarlarımızdan rahatlıkla temin edilirken, okul giyiminin vazgeçilmezlerinden olan ayakkabılar ise, İzmirli ayakkabı ustalarımıza emanettir.
İzmir Ayakkabıcılar Odası'nın eğitim tesisleri ile destek verdiği ayakkabı sektörümüz, Türkiye'de ayrı bir konuma sahiptir.
Büyük ilgi gören ayakkabı fuarları ile Avrupa'ya ve tüm dünyaya farklı modeller sunan, Türkiye'nin ihracatında önemli paya sahip olan ayakkabıcı esnafımızın ürettiği ve sattığı ürünlerin kalitesi tartışılamamaktadır.
Dolayısıyla, devletine ve milletine her zaman sahip çıkan üyelerimizin, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da en iyi hizmeti vereceğinden herkes emin olmalıdır. Bu vesile ile tüm velilerin evlatlarını İzmir esnaf sanatkar teşkilatının mensuplarına gönül rahatlığı ile emanet edebileceklerini ifade ediyor, bir kez daha yeni öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olması diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA