• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Diva'nın gecesi İzmir'de bir ilk

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.04.2011, 00:00
Geçtiğimiz hafta yurtdışından döndüğüm gecenin hemen ertesi İzmir'in başarılı yayın grubu Diva Dergisi'nin gecesine katıldım. İyi ki derginin yeni müdirelerinden, çocukluğunu bildiğim İnci Koparan ısrar etmiş ve katılmışım. Ufak tefek aksamalarina rağmen gece harika idi. İzmir'de bir ilke imza atılmış oldu, 'Oscar' heykelciklerinin sahiplerini bulması. İstanbul'daki yüzlerce restorana karşı İzmir'deki birkaç restoranın yarışması, birçok dalda ödül verilmesi, bunun da gayet profesyonelce yapılması bence büyük bir artı.

AKSAKLIK OLSA DA
İlk kez yapıldığı için elbette birkaç küçük aksaklık oldu. Ama bu kesinliklikle arada görünmedi. Diva'nın sahibesi Ceren hanımın herkese ayrı bir gülümseme ile ödülleri dağıtması, ardından tek tek herkese teşekkür etmesi, ödül alanların yaptıkları minik konuşmalar başarılı gecenin hoş anlarıydı. Bence katılım gelecek yıl iki misli olur. Birbirinden duyacaktır gelmeyenler, seneye onların da katılacaklarına eminim.

İZMİR YABANCIYDI
İzmir, böyle toplantılara biraz yabancı. İlki yapıldı. İkincisi daha sıcak, daha da profesyonel olur tahmin ediyorum. 30 yıllık Deniz Restoran, İzmir'de olduğum her gün gittiğim Radika, en yeni et restoranı Tavacı Recep, Mio Bistro, en iyi tatlıcı seçilen Özsüt, İzmir'de ilk tanıdığım lokal En Velo ve daha birçok başarılı restoran ve barlar ödül aldı. Bu arada geçen yıl (gazetemiz haricinde) İzmir ile benim aramda köprü kuran Lavanta'nın en iyi dekorasyon ödülünü İzmir'de olmayan Melda'cim (Durgunoglu) adına ben aldım. Pek heyecanlandım. Bu arada geceye kızı, damadı ve beraber çalıştığı Beki'si ile katılan Radika'nın sahibesi Filiz ile beraber oturduk tabii ki.

FİLİZ'İN HEYECANI
'En iyi Türk mutfağı' dalında ödül kazandığını duyunca Filiz sahneye çıktı, iyi de bir kısa konuşma yaptı. Masaya döndüğünde 'Çok heyecanlandım, belli oldu mu?' diyen Filiz'e 'Bence iki köfte yoğuraydın, yanına patates ile daha değişik bir espri olurdu' dedim. O coşku ile sunulan güzel mönüden sonra tam arkamızdaki masalara geçtik ve sahne alan orkestra ile coştuk. Bu tarz gecelerin İzmir'de sürekli olması dileği ile, tebrikler DİVA diyorum...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA