• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Hakiki bir Broadway gecesi

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.06.2012, 00:00
Yıllar önce büyük bir heyecanla izlediğim, Patrick Swayze, Whoopie Goldberg ve Demi Moore'un başrolündeki sinema şahaseri bu kez sahnede karşımızdaydı...

Geçtiğimiz sezon İstanbul'da, arkadaşlarım Selma ve Şule'nin misafirleri olarak gelen Ürdünlü çok değerli bir aile ile tanışmış, hatta size de tanıtmıştım onları.
Bu NY seyahatimde tesadüf dünya güzeli Muna, Manhattan'daki evine gelmişti aynı tarihlerde. Bakmaya doyamadığınız güzellikte bir prenses... Ama bir o kadar da iyi bir hanımefendi. Manhattan'daki muhteşem dairesine davet etti bir akşamüstü sohbetine, oradan da yine yeni açılan bir Rum restoranına... Milos...
Daha evvel Atina, Las Vegas, Montreal'den sonra NY'ta açılan Milos'a ilk gidenlerden olmak sıfatı ile bazı notlar nakledeyim...
Mekan 55. Cadde'de Broadway istikametinde, çok geniş, ama her masa dolu ve ayakta bekleyenler var... Yemekler hakiki Yunan tadında, servis hızlı, iyi bir kitle geliyor, yani gidilir.
Beni tek etkilemeyen çok büyük bir mekan oluşu, yoksa her şeyiyle iyi bir Yunan.

AYAKKABI ARIYORSAN

Bir gıda, bir sanat, bir alışveriş... Derken ayakkabı için, hani trilyonluk değil de normal ayakkabı arıyorsanız şehirde birkaç tane şubesi olan 'Orva shoes'a mutlak uğrayın. Her tarz ve fiyatta çok iyilerini bulabileceğiniz kesin. Müdür Robert Galante'ye bir danışın aradığınızı mutlak buluyor.

ÖNCE KAHVE
Eveeet en heyecanlı bölüme geldik. Bu gün size ilk olarak yıllarca önce büyük bir heyecan ve hazla seyrettiğimiz Patrick Swayze, Whoopie Goldberg ve Demi Moore'un oynadığı sinema şaheserinin Broadway'deki gösterisini anlatıcam. Gösteriyi duyduğumuz an Ahu'm ile NY seyahat tarihini bile saptadık, yerlerimizi ayırttık, oyun tarihi geldiğinde hakiki bir Broadway gecesi yaşadık. Önce meşhur meydanda oturup, kahvelerimizi içerken etrafı izledik.
Dünyanın dört bir yanından onbinlerce rengarenk insan, etraftaki dijital haberler, reklamlar, ışıl ışıl, hakikaten bambaşka bir alem burası...
Her keresinde arabayla tiyatronun kapısına kadar geldiği için bu cümbüşü ilk kez gören Ahu'm 'Her an yeni bir şey öğreniyorsun, bu yüzden derim hep gezmenin sonu olmaz' dedi.
Etrafta portrenizi çizecek ressamlar, resim çektirmek için hazır kostümleriyle veya kostümlerini çıkarmış üryan modeller, rengarenk mağazalar, atkıcılar, şapkacılar... Time Square, yani Broadway...
O coşku ile yerlerimizi almak için tiyatromuza geçtik. Yıllarca ezbere bildiğimiz parçayı duyunca zaten oyunun icine giriverdik. Çok güzel ve çok başarılı başrol kız ve erkek oyuncu haricinde, filimdeki W.Goldberg'in tiyatro versiyonundaki siyahi kadın oyuncu yıktı geçti.
Antrakta 'Bu mudur?' derken oyunun sonunda 'Budur' diyorsunuz.
Zamanın tüm teknik imkanlarını en iyi şekilde değerlendirme, iyi oyun gücü, iyi görüntü... Bence yeni Broadway oyunlarının en iyilerinden biri, belki en iyisi...

BU BARA GİDİLİR
En sevdiğim en renkli ve en kısa binalara sahip en otantik Manhattan'ta pek vakit geçirdik bu kez. Ahu'mun keşfettiği bir bar başta... 'Bar and books'... NY çevresinde birkaç tane olan ve genellikle iş camiasının rağbet ettiği bar hakiki bar. Yok yok çeşitleri, işinde kuvvetli barmeni, sağlam dekoru, müziği ile 60- 70'lerin barlarını, hani filmlerde de görmüş olabilirsiniz, işte öyle bir bar... Uğramanızda fayda var, en azından hakiki bir Amerikan barı atmosferi görmek için. Lexington 73'te.
Barımızın hemen yan tarafında 72- 73 arasında Japon yemeği severseniz, ama cidden severseniz... "Ben dünya vatandaşıyım, her ülkenin yemeğini severim..." derseniz, İkeno Hana tam bir Japon restosu. İddialı olmayan dekoru ile harika bir lezzet yeri. Çorbadan tatlıya..

BAŞARILI MÜZİKAL
'How to succeed in business without really trying (Çalışmadan denemeden iş hayatında nasıl başarıya ulaşırız?) 2 yıldır başarı ile oynanan bir müzikal bu Broadway'de. İlk senesinde Daniel Radcliffe yani 'Harry Potter'ın baş oyuncusu, bu yıl da genç kızların göz ağrısı Nick Jonas üstlenmiş baş rolü. İkinci başrol de yakınen tanıdığınız Beau Bridges'in. Adından da anlayacağınız gibi zeka ile bir gencin aşkı da kullanarak tepeye çıkabilmesini çok iyi müzik, dans ve dekorlarla hicvediyor bu oyun. Yardımcı roldeki Michael Urie çok başarılı. Oyunun sonunda seyircilerle aynı anda kulis kapısından çıktı. Bilhassa gençler etrafını çevirdi, imza topladı en ilginci katlanan bisikletini açtı, binip el sallayarak uzaklaştı.

YARIN: Ünlülerin makyözü Alexa Rodulfo, uçsuz bucaksız NY ve Miami'ye uçuş...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA