• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Üç güne, on gün sığdırmam gerekti

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.06.2012, 00:00
Miami'den aldığım davet ile New York seyahatimi kısaltmam gerektiği için yine koşuşturma başladı... Ama bu koşuşturma, sevdiğim oyunları izlememe engel olmadı tabii

New York'ta'ta, New Yorker gibi yaşarken çok sevdiğim bir arkadaşım (hani geçenlerde babası değerli kişi Necdet Çobanlı'yı kaybeden, geçen yaz Bodrum'da dünya çapında başta Christian Dior, Nine West'in CIO'larını bana tanıştıran) Fati (Rosenberg-Çobanlı) aradı, derhal Miami'ye gelmem gerektiğini söyledi. Sebep, çok özlemiş... 3 gün vaktim vardı, NY gezmeleri için. Böylece dönüş ileri alındı, 3 güne de 10 gün sığdırmak gerekti. Ben her zaman dediğim gibi bu kentleri yaşamayı seviyorum, doya doya orada yaşıyormuş gibi. Devam da ettim. Derhal gittiğim günden beri gözüm kalan bir oyuna gittim. Gore Vidal'ın "Best Man'i.
'Best Man' yeni başladı sayılır. 60 kadar yıl önce Philadelphia başkanlık seçimleri dönemi. İki rakip başkan, komik sekreterler, başkan hanımları arasında geçen komik diyaloglar. Bu arada başkanların birbirleri hakkında öğrendikleri skandal haberler... Çok eğlenceli geçen 2 saat 40 dakika ve muhteşem bir kast. Başkanlar John Larroquette ve 'Will and Grace' dizisinden tanıdığımız Eric McCormick tarafından canlandırılırken arada ağırlığını koyan eskilerden Amerika'nın çok ünlü oyuncusu James Earl Jones alkıştan yıktı geçti. İlk defa tiyatro tecrübesi olan yılların sinema starlarından Candice Bergen da ayakta alkışlanırken Catherine Zeta Jones ile Broadway'de seyretme şansını bulduğum 86 yaşındaki Angela Lansbury sahne aldığında alkış tufanı oluştu. Bu iyi oyunu tavsiye ediyorum.

BİSİKLET TAKSİDE SOHBET
Tiyatro çıkışı Ece ile buluşup alışveriş, ardından acelemiz olduğundan taksi de olmadığından (rush hour) bisiklet taksilere bindik. Çoğu okuyan gençlerimizden olan bisikletlere binince bol bol sohbet ediyorsunuz çocuklarımızla. Biz de güle eğlene eve geldik.
Her yazımızda olduğu gibi biraz da restolardan bahsediyorum. Fig&olive, Meatpacking'deki benim favorim ama 5. Avenue, en sevdiğim cadde Lexington'daki haricinde NY'ta hatta Londra'da bile mekanları olan lezzet ustası bir mekan. Harika çeşitli salatalardan kebaplara, İnanılmaz sandviç çeşitlerinden tatlılara bir lezzet krallığı Fig&olive.
Alışverişte hani pahalı markalar yerine şöyle sağlam ve iyi ayakkabı almak isterseniz 'Orva Shoes'a uğrayın derim. NY çevresinde birçok mağazası olan bu firmada birçok markaları, birçok çeşitleri bulabilirsiniz. Hele 86. Cadde'dekinde (3 ile Lexington arası) müdür Robert Galante pek yardımcı oluyor.

ŞÖHRETLERLE TANIŞMA
Pek çok gezindiğim için Broadway tarafında ve de buralarla ilgili pek çok kişilerle tanışabildiğim için buralarda TV ve sinema yıldızlarıyla tanışıp sohbet etme fırsatını bulabiliyorum. Hani şöhret hastası filan değilim ama takdir ettiğim kişilerle görüşmek hoş oluyor kilometrelerce uzakta. Bu arada aynı uçakta uçtuğumuz kapak resimleri için NY'a gelen sanatçı grubunun çekimlerden sonra NY'ta kalanlar son akşam yemeklerini Soho'da yediler. Ece ile yanlarına uğradık. Yemekte olan Amerikalılardan dergi müdürleri ile bir hanım kızımız vardı ki derin sohbete daldık. Kendisi ünlülerin makyozü Alexa Rodulfo... Ertesi gün sizin için buluştuk ve bu minik söyleşiyi yaptık. Amerika'da serbest meslek olsa bile işler nasıl da gelişiyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA