• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

İç pilavlı dalyan köfte

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.06.2012, 00:00
1 kg. kıyma
2 adet yumurta
2 adet soğan
4 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı kaşar peyniri
Köfte baharı, tuz
İç pilav için:
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı sıcak et suyu
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
2 adet soğan
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık, kuş üzümü
Yenibahar, karabiber, tuz
Üzeri için:
3 kare milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı Orkide sıvı yağ
1 tatlı kaşığı susam

İç pilavlı dalyan köfte için önce köfteyi hazırlayalım. Ekmeklerimizi ufalayalım. Soğanları soyup rendeleyelim. Kıymayı bir kaba alıp üzerine soğan, ekmek, yumurta, peynir, tuz ve köfte baharını ekleyip yoğuralım. Pilav için pirinci yıkayıp süzelim. Soğanları soyup kıyalım. Sıvı yağı tencerede kızdırıp soğanı kavuralım. Pirinç, et suyu fıstık, üzüm, tuz, yenibahar ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim ve harmanladıktan sonra ılınmaya bırakalım. Köfte hamurunu büyük bir tepsinin içinde 1 santim kalınlığında olacak şekilde dikdörtgen olarak yayalım. Kenarına pilavı ekleyip rulo şeklinde saralım. Üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Milföy hamurunu şerit ve yıldızlar şeklinde kesip üzerine süsleyelim. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Peynirli irmik helvası

125 g Orkide margarin
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
2 su bardağı irmik
100 g dil peyniri
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Üzerine:
Toz yeşil fıstık

Peynirli irmik helvası için ilk olarak tencerenin içine tereyağını ve sıvı yağı alın. Tereyağı eridikten sonra fıstığı ve irmiği aynı anda tencerenin içine dökün. Kısık ateşte sürekli karıştırın. Bir tencereye sütü, suyu ve toz şekeri koyup, ara sıra karıştırıp yavaş yavaş kaynamaya bırakın. Helvayı sürekli karıştırarak fıstıklar altın sarısı oluncaya kadar kavurun. Kaynamakta olan sütlü şerbeti, irmiğin üzerine bir seferde dikkatlice dökün. Yavaş yavaş karıştırıp şerbetini çektirin. Ocağın ateşini kapatıp, helvanın üzerine kapak örtüp, birkaç dakika dinlendirdikten sonra dil peynirini parçalara ayırın ve bir kalıp içerisine helvanın yarısını boşaltıp ortasını çukur halde açın. Peyniri içine doldurup üzerine kalan helvayı kapatın. Peynirin erimesi için 2 dakika bu şekilde bekletin. Servis tabağına ters çevirip üzerine yeşil fıstık serperek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA