• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.08.2014, 00:00
25 Ağustos 1974
DÜNYA
Ankara'nın Rum eşkıyaya ihtarı

Hükümet Sözcüsü Orhan Birgit Klerides'in Ada'da uzun bir gerilla savaşı başlatacaklarını söylemesinin, aslında, Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararını ihlal anlamına geleceğini belirtti ve "Her harekın cevabı misliyle verilecektir." dedi.

ŞEHİR
İzmir'de tohumluk buğday

İzmir'de tohumluk buğdayın fiyatı 275-290 kuruş olarak saptandı... İkinci Aydın Panayırı haftaya başlıyorTicaret Odası Başkanı Tanık: Pamuk taban fiyatının ertelenmesi piyasa oluşumunu etkileyecektirAlaybey Tersanesinde modern sistemle gemi inşasına başlanıyor.

SPOR
Güreşçilerimiz hırslı ve heyecanlı

29 Ağustos'ta İstanbul'da başlayacak olan Dünya şampiyonası için hazırlıklarını, Nasuh Akar, Hasan Güngör ve kondisyoner Turgay Renklikurt yönetiminde sürdüren Serbest Güreş Milli Takımımızın, bu defa geçmiş yıllara oranla iyi derece elde etmesi bekleniyor.

OSMANLI DÖNEMİ İZMİR BELEDİYESİ (1)

Eskiden Osmanlı İmparatorluğunda belediye işleri kadılar tarafından görülürdü. Bunlar, şer'i esaslara uyarak karar verirlerdi; kadı efendi tarafından verilen hüküm kat'i idi, buna hiçbir şekilde itiraz edilemezdi. Bu durum, tabiatıyla İzmir'de içine alıyordu.Kadıların belediye reisliği, 1826 yılına kadar devam etmiştir. Bu tarihte Yeniçeri Ocağı lağvedilmiştir. Sultan İkinci Mahmut, bu müthiş beladan memleketi kurtardıktan sonra her alanda büyük ıslahat hareketlerine girişmiş, bu arada "İhtisab Nezareti" (belediye işlerini yapan kurum) adlı bir teşkilat kurarak şehir ve kasabaların belediye ve zabıta işlerini nu nezaretin idaresine verilmişti. İzmir belediye teşkilatının 1879 yılından önceki kayıtları hakkında pek bilgi sahibi değiliz. Bu tarihten sonra elimizde bilgiler bulunmaktadır.

25 AĞUSTOS 1954
DÜNYA
Brezilya Cumhurreisi intihar etti

Vargas'ın kalbine bir kurşun sıkıp kendisini öldürmesi bütün Brezilya halkı üzerinde büyük bir heycan yarattı. Bir Brezilya gazetesinin üstünde ısrarla durduğu siyasi bir cinayet hadisesiyle ilgili olarak ülkede karışıklıkların başladığı belirtiyor

ŞEHİR
Üçkuyulara 17 dakika gidilecek

Güzelyalıdaki elektrik transformatör merkezinin inşaatı bitmiş durumdadır. Kız lisesi karşısındaki muhavvile merkezi inşaatı da bir iki gün içinde bitecektir. Elektrik muhavvilesinin inşaatı ikmal edileceğinden bir iki güne kadar 18 troleybüs servise girecek.

SPOR
Avrupa Atletizm Şampiyonası

Beş bin metre koşusu atletizm dünyasının en büyük yarışı olarak kabul ediliyorDünya paraşütle atlama şampiyonası başladıFuar kupası Boks kupası kayıtları başladıFapon yüzücüler 1500 metrede harika sonuçlar çıkardılar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA