• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.08.2014, 00:00
26 Ağustos 1974
DÜNYA
Türk Ordusu 2183 yaşında

Türk ordusunun çekirdeğini teşkil eden şanlı Kara Kuvvetlerimizin 2183'üncü kuruluş yıldönümünü ve "Silahlı Kuvvetler Günü"nü Türk Ulusu gurur ve kıvançla bugün kutluyorkendisi "Enosis"e adamış: Karamanlis'in maskesi düştü. Yunanistan Başbakanı bizden düşman diye söz etti

ŞEHİR
Mukavva fabrikası yandı

Çiğli yolu üzerindeki karteks mukavva fabrikası dün akşamüzeri çıkan yangın sonucu ağır hasar gördü. Bir itfaiye eri dumandan boğulma tehlikesi atlattıtohum ıslah istasyonun da büyük yolsuzluk...

SPOR
Bütün kupalar bizim olacak!

Brezilyalı teknik direktör Didi, bu sezon sadece takımı Fenerbahçe'nin değil, Milli Takımımızın da Avrupa Uluslar Kupasındaki mücadelelerinde başarı sağlanması amacı ile Milli takım Teknik Direktörüne yardımcı olmaya kararlı.

OSMANLI DÖNEMİ İZMİR BELEDİYESİ (2)
1879 tarihinde İzmir Belediye teşkilatı iki daireye bölünmüştü. Birinci dairenin başkanı Helvacızade Emin, ikinci dairenin başkanı ise Ragıb Bey idi. Her iki başkanın idare ettiği birer belediye meclisi vardı. Bu iki belediye bölgesini, Birinci Kordon, Saman İskelesi, Balık Pazarı Hamamı, Marpuççular, Parmakkapı, Peştemalcılar, Haliliye caddesi, Basmahane İstasyonu, Kemer Caddesini takip eden bir hat birbirinden ayırmakta idi. Bu hattın sağ tarafı Birinci, sol tarafı da İkinci belediye dairelerine aitti.
Bu teşkilat, vali Halil Rıfat Paşa zamanına kadar devam etmiş ve 1891 senesinde her iki belediye birleştirilerek Hisar Camii yakınındaki Belediye Sarayı inşa edilmiş ve yapılan seçimde Helvacızade Emin Bey Belediye başkanlığına getirilmiştir. Bu zattan sonra Evliyazade Hacı Ahmet Bey belediye başkanı olmuş; 1894 senesinde belediye reis muavinliği'de kurulmuştur.

26 AĞUSTOS 1954
DÜNYA
Ordu terfi listesi

30 Ağustosta terfi edecek Jandarma Subay, As.Memur ve Astsubayları ile Hava Astsubayları listesi hazır. Terfi listesinin 28 Ağustos'ta resmen ilan edilmesi bekleniyor. Generallerle ilgili bölümde bilhassa görüşmeler devam etmektedir.

ŞEHİR
Kazanı patlayan fabrika

Dün gece şehitlerdeki Endüstriyel Türk anonim şirketine ait miyan kökü fabrikasında feci bir kaza olmuştur. Kazan etrafında çalışan işçilerden Mustafa Şenyüz ağır olmak üzere, Kaşif Ayaş ve Mehmet Yıldız muhtelif yerlerinden yaralanmışlardır.

SPOR
Avrupa Atletizm Şampiyonası

Avrupa Atletizm şampiyonasında bugün engelli koşular ile devam edecektirFuar Kupası Basketbol maçında Karşıyaka Spor Kulübü, Atlay'ı 51-46 mağlup etmeyi başardıİngiliz atletlerinin en büyük rakibi Ruslar atletlerdir.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA