• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.08.2014, 00:00
27 Ağustos 1974
DÜNYA
Kıbrıs Gazileri omuzlarda taşındı

Silahlı Kuvvetler Günü bütün yurtta parlak törenlerle kutlanırken, onbinlerce Ankaralı, Kıbrıs barış harekatına katılan gazi bölüğünü omuzlarda taşıdılarteklifine hayır diyeceğiz: Kıbrıs görüşmelerinin genişletilmesine karşıyız.

ŞEHİR
Ortaklar'da petrol

Ortaklar Bucağı'nın Pazarkıran mahallesinde petrol bulunduğu iddia ediliyor. Bu konuda bir açıklamada bulunan Ortaklar Belediye Başkanı Orhan Taşlı, etüd için Ankara'dan ekip beklediklerini belirtti.

SPOR
Göztepe Özer'i vermiyor.

Göztepe Yönetim Kurulu son başarısızlıklar üzerine dün toplandı ve Özer'i hiçbir şekilde başka kulübe vermeme kararı aldı. Bu arada, Giresunsporlu Doğan'ı kiralamak üzere deörlerin Milli Takıma yardımcı olmaları istendi.

OSMANLI DÖNEMİ İZMİR BELEDİYESİ (3)

İzmir'in büyük bir semti ile değerli bir hastanesine adını vermiş bulunan Eşref Paşa 1899 yılında İzmir Belediye Başkanlığına seçilmiştir. Eşref Paşa, uzun süren belediye başkanlığı zamanında İzmir'e pek hayırlı hizmetlerde bulunmuştur. İzmir yollarını kesme taş ile döşeten, Eşrefpaşa camiini yaptıran, Tepecikteki Eşrefpaşa Hastanesini kuran, ilkokul inşa ettiren belediye başkanımızdır.
İzmir halkı Eşref Paşanın belediye başkanlığı döneminde, Rum ve Hıristiyanların ikamet ettiği yerlere, bilhassa Frenk Mahallesi'ne daha çok ihtimam gösterdiğini söylerlerdi. İzmir'in Osmanlı dönemi Belediye Başkanlarını sırayla sayacak olursak: Yenişehirli Ahmet Efendi, Ragıp Paşa, Yahya Hayati Paşa, Eşref Paşa, Tevfik Paşa, Ali Nazmi Bey, Ethem Taşlıoğlu, Evliyazade Refik Bey, Hacı Hasan Paşa olarak sayabiliriz.

27 AĞUSTOS 1954
DÜNYA
Rusya bize nota verdi

İmzalanan Türk-Yunan-Yugoslav paktı, Moskova'ya göre, tecavüzü mahiyette imiş. Hariciye umum katibimiz tarafından İstanbul'a götürülen notanın, Reisicumhur, Başvekil ve Hariciye vekili tarafından inceleneceği belirtildi.

ŞEHİR
Körfez sularının tahlili yapılıyor

Körfezin şehrimiz sahillerinden ve denizin orta kısmından belediye sağlık işleri müdürlüğünce su numuneleri aldırılmaktadır. Belediye, sahillerin banyoya elverişli olup olmadığını tespit edecektir.

SPOR
Avrupa Atletizm Şampiyonası

Atletlerimiz girdikleri bütün müsabakalarda tasfiyeye uğradı. Ruslar ilk müsabakadan itiraza başladılarİsviçre'de yelken yarışları başladı. İstanbul'da mevsim sonu koşulacak 2 yaşlı atların yarışları başlı başına bir alaka mevzuudur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA