• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.08.2014, 00:00
28 Ağustos 1974
DÜNYA
Türkiye ve ABD Rus planını reddetti.

Güneş: Görüşmeler 3 garantör devlet ve cemaat arasında sürdürülmeli. Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri, Kıbrıs sorununa çok sayıda devletin karıştırılmasını öngören Sovyet planını dün resmen reddettiler.

ŞEHİR
Zoraki bağış

Öğrenci kaydı sırasında okullar velilerden para topluyor. Veliler "Çocuklarımızın kara listeye alınmasından ve okulda "zıd" bellenmesinden çekindiğimiz için yardım ediyoruz" diyorlar ve para ödemek istemeyenlerin başka okullara gönderilmek istendiğini öne sürüyorlar.

SPOR
Atatürk Stadı'na 243 bin Lira su parası

Atatürk Stadı'na 3 ay için 243 bin Lira su faturası ve bu kadar su sadece duşlarda kullanılmış. Seçilişinden önce İzmir sporuna büyük yardım vaadlerinde bulunan Belediye Başkanı İhsan Alyanak, tam ters istikametteki davranışlarını sürdürüyor

İZMİR NASIL İDARE EDİLDİ?
İzmir şehri, Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katıldıktan sonra ilk önce Selçuk'a daha sonra da Manisa sancak beyliğine bağlanmıştı. Daha sonraları, merkezi Gelibolu'da bulunan kaptan paşaların idaresine verildi. İzmir'in o zamanki adı: Sığla sancağı idi ve bu ad, Fatih Sultan Mehmet zamanında verilmişti. 1811 yılında Aydın eyaleti teşkil edildiğinde İzmir'e naklolundu. Böylelikle eyaletin ismi Aydın olarak kalıyor, fakat eyalet beyleri İzmir'de oturuyordu.
23 Mayıs 1867 tarihinde Osmanlı İmparatorluğunun idari teşkilatında önemli bir değişiklik yapılmış; bütün eyaletler vilayete ve eyalet beyleri de vali adını almıştır. Bu arada Aydın eyaleti de aynı değişime uğramıştı. Aydın vilayeti, İzmir sancağı ile Manisa, Denizli, Aydın ve Muğla sancaklarından oluşmaktaydı. Aydın valileri, eski eyalet beyleri gibi yine İzmir'de oturuyorlardı. Vali olarak İzmir'i ilk yöneten Sabri Paşa'dır .

28 AĞUSTOS 1954
DÜNYA
Bayar Yugoslavya'ya gidiyor

Savarona okul gemisi ile seyahat edecek olan Reisi Cumhurumuz; İstanbul'dan büyük törenle uğurlanacak. Tito'nun davetlisi olan Devler Reisimiz için Yugoslavya'da hummalı bir karşılama hazırlığı yapıldığı bildiriliyor.

ŞEHİR
Kömür dağıtımı sona eriyor

Kök kömürü tevziatı önümüzdeki günlerde sona ermiş bulunacaktır. Gelecek olan 5000 bin ton kömür ile İzmir'e tahsis edilen kontenjan tamamlanmış olacak. Muameleler büyük bir intizam içinde yapıldı. Ve hiçbir şikayete meydan verilmedi.

SPOR
Fuar kupası basketbol yarışmaları

Dün oynanan Fuar kupası basketbol karşılaşmaları oldukça gürültülü geçmiştir. Karşıyaka - Karantina arasından oynanan karşılaşmanın bitimine 1 dakika 43 saniye kala hakemlerin kötü yönetimi ve havanın kararmasından dolayı karşılaşma bitirilemedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA