• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.08.2014, 00:00
29 Ağustos 1974
DÜNYA
Rumlar 11 Türk'ü öldürdü

Yağmacı Rumlar 11 Türk'ü daha öldürdü. Baf'taki katliamda 50 soydaşımız da yaralandıÇin, Sovyet Planını BM'de veto edecekferibot. Kıbrıs'a gitmek için pasaporta gerek olmayacak.

ŞEHİR
Bayraklı'da tarihi eser

Bayraklı'da yapılan kazılarda tarihi eserler bulundu. Yabancı uzmanların kazıları durdurulduİnönü Lisesi bu yıl öğrenime açılıyor. Üçkuyular'da yaptırılan İnönü Lisesi'nin 1974-1975 öğrenim yılında hizmete gireceği açıklandı.

SPOR
Türk Güreşi yeniden dirilme savaşında!

Dünya Güreş Şampiyonası bu gece saat 20:00'da İnönü Stadı'nda başlayacaktır...Göztepe Spor Kulübü lig öncesi son iki hazırlık maçından ilkini yarın Kayserispor ile, ikinci maçını ise Pazar günü Mersin ile oynayacaktır.

İZMİR'DE YAŞAYAN YABANCILARIN YENİ YIL KUTLAMALARI
Frenkler, yeni yılın gelmesiyle karnavallarını başlatmışlardı ve yeni yılı balolar ve görkemli yemeklerle kutluyorlardı... Ben de M. Hochepied'nin tüm Avrupalılar için düzenlemiş olduğu baloya katıldım. Her şey gerektiği şekilde geçti. Yalnız son derece kötü olan müzikten doğrusu rahatlıkla vazgeçebilirdik. Orkestra, iki kötü kemanla, usta ellerde olmadığı kuşku götürmez iki uddan (lavta) oluşuyordu. Buna karşın, Rum kadınlarının dansları çok hoşuma gitti. Grupta 15 kadar kadın vardı ve bunları yöneten, adımlarım elinde tuttuğu bir mendil yardımıyla düzenliyordu. Grup, çeşitli dönüş figürlerine rağmen bir yarım daire oluşturmaktaydı. Zaman zaman, daha girift pozisyonlara geçiliyordu. Dans bana çok eski dönemden kalma gibi görünmüştü. Fransız Konsolosu M. Peysonnel de bu görüşümü doğruladı ve çevrede gördüğü mermer anıtlar üzerinde bu dansın kabartmalar şeklinde temsil edilmiş olduğunu açıkladı. Geleneksel giysileri içinde Rum kızları oynadığında modern danslardan daha güzeldi.

29 AĞUSTOS 1954

DÜNYA
Kıbrıs için önemli toplantı

Türkiye Milli Talebe federasyonundaki dünkü içtimada mesleki, siyasi ve talebe teşekküllerinin görüşleri belirtilerek, "Kıbrıs Komitesinin Adnan Menderes'le yaptığı bir mülakat izah edildi.

ŞEHİR
Barı ve nezarethaneyi altüst ettiler

Buca'da yaşayan şoför Ali Avcı ve Atıf Tezyürürler, bardaki hesabı ödemeden çıkıp gitmek isteyince, tutuklanıp nezarethaneye atıldılar. Karakolda polislerden içki istediler, sonra nezarethanenin kapısını kırıp kaçmak istediler.

SPOR
Avrupa Atletizm Şampiyonası

Bern'de devam eden yarışmalarda Aycan Önel kadınlar arası yeni bir Türkiye rekoru kırdığı halde yarışmalardan elendiManş denizini yüzerek geçen milli yüzücümüz Murat güler dün İstanbul'a geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA