• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Parfümünüzden hiç hoşlanmaz

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.02.2013, 00:00
Köpeklerin koku algılama duyumları bizden çok farklıdır. Burunları içindeki kokuyu algılayan ve tanıyan sinir uçları insandan çok daha fazla ve ayırıcı özellikler taşır. Bizim hiç duymadığımız çok uzaklardaki kokuları bile duyarlar. Ya da fenomen dediğimiz özellikle çiftleşmede etkili bazı kokuları çok rahatlıkla algılar ve düşünmeden değerlendirirler.
Parfüm vb kokular hazırlanırken insanlara hoş gelen esans vb karışımlar kullanılır. Bu karışımlar köpekler için son derece itici ve rahatsız edici olabildiği gibi aynı zamanda koku almadaki ustalıklarını da baskılayabilir. Bu da köpekleri çok rahatsız eder. O yüzden köpeğinizdeki hoşunuza gitmeyen kokuları gidermek için kendi parfümlerinizden kullanmamalısınız. Sadece köpekler için özel üretilmiş doğal koku giderici, parfüm vb güvenilir ürünler kullanılabilir.

"Sahip arıyoruz"
Bu iki güzel yavruya iyi bakabilecek sahip arıyoruz. Yavruların birlikte sahiplenilmesini arzu ediyoruz ama tek tek de sahiplendirme yapılabilir. Boxer Alman kurdu melezi yavrulardan soldaki açık renk yüzlü olan erkek, siyah yüzlü olan dişidir. İç ve dış parazitleri ve aşıları yapılmıştır. Ayrıca evde bakım düşünülürse gazete tuvalet eğitimleri de vardır. Acil sahiplendirme için telefon: 0 232/ 3370208

Çiftleşme mevsimi Ocak'ta başlar

Kedilerin çiftleşme aktiviteleri Ocak aylarında başlar ve sokaklarda olan dişi kedilerin büyük bir çoğunluğu şubat ayının başlarında hamile kalmış ve karınlarında bebeklerini büyütmektedirler. Bu dönemde artık kızgınlık dediğimiz çiftleşme isteğine neden olan östrojen, gebelikle birlikte etkisini yitirerek yerini progesterona yani gebelik hormonuna bıraktığı için dişilerde tüm çiftleşme faaliyeti durur.
Erkek kediler ise Ocak ayında salgılanmaya başlayan erkeklik hormonları testesteronun etkisi ile çiftleşme faaliyetine başlarlar. Fakat kana karışan aşırı hormonun etkisi ile dişilerin çiftleşme dönemi bitmesine rağmen bu sefer birbirleriyle kavga etmeye, dişi kedileri çiftleşmeye zorlamaya çalışırlar.
İşte bu dönem tam Mart ayına denk gelir. Ve tam bu dönemlerde gece yarıları sokaklarda erkek kedilerin acı acı bağırdıklarını ve sabahlara kadar kavga ettiklerini duyarız. Yani sanıldığı gibi Mart ayı kedilerin çiftleşme dönemi değil, erkek kedilerin bu dönemin bittiğini bir türlü anlayamama ve kabullenmeme dönemidir.

Haftanın isimleri;

Köpek: Adrien- Bacchus- Blinky- Bootsy
Kedi: Aja- Astro- Bambi- Boy

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA