• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaf-Kaf’a yakışmadı GÜRKAN ERTAÇ

Kaf-Kaf'a yakışmadı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.04.2012, 00:00
İZKA Karşıyaka Bayan Voleybol Takımı, büyük favori olarak gittiği E.Şehir'deki Birinci Lige Terfi maçlarında, normal sezonda iki kez yendiği Sarıyer Belediye'ye ve Bursa B.Belediye'ye mağlup olarak Birinci Lige çıkma şansını yitirdi İkinci Ligde kaldı. Sarıyer'den 3-0 yenilirken son sette sadece 14 sayı alabilmesi gerçekten Kaf-Kaf'lar için hazin bir acı tabloydu. Ağıt mı yakalım, yakmayalım da şapkaları öne koyarak ders alalım, gerekiyorsa değişiklikler yapalım. Bana göre ve bana anlatılanlara göre KSK'nin Birinci Lige dönememesindeki hatalar şöyle: 1- Takım maçlara moralli hazırlanamamış. Bunda 3 oyuncunun gribe yakalanmasının ve serumla oynamasının rolü var. 2- Yönetimin son maçtan önce yüksek prim vadetmesinin az para alan voleybolcuların strese girmesine yolaçmış. 3-İsmail Yengil'in voleybol bilgisi ve antrenman yeteneği tartışılmaz. Ama sporcuları havaya sokmak, hırslandırmak ve moral verme yetisinden eksik kaldığı açık. 4- KSK, maliyetleri nedeniyle bir türlü iyi yabancı transfer edemiyor. Rus Olga hücumda beklenen etkinliği gösteremediği gibi manşet almakta da çok zayıf. 5- Sadece onu suçlayamayalım, en kritik mevkide manşetine güvenilenlerin de yüzde 19 gibi bir yüzdeyle oynaması da bu takımın maç kazanamayışında en önemli etken. 6- Final maçında 10 binlerce lira yükselme primi vadeden camianın ilerigelenleri, bunu sezon başında yaparlarsa ve gerçekçi bir bütçe çıkarsa bu takım durak yapmadan 1.Lige yükselir. 7- En önemlisi İZKA İnşaat ve Şube Başkanı Şeref Tufan Yazıcı'yı kaybetmeyelim. Moralsizliğe kapılmanın alemi yok. Bu takım bir sezon gecikmeli de olsa hakettiği yer mutlaka döner.

Sultanların yolu olimpiyat

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemelerine şampiyonluk parolasıyla hazırlanıyor. 1-6 Mayıs'ta Ankara'daki elemeler için kampa girdi. Antrenörlüğünü Brezilyalı Marco Aureilo Motta'nın yaptığı Sultanlar, Rusya, Sırbistan, Bulgaristan, Almanya, Hollanda, Hırvatistan ve Polonya. Kadromuz: Esra Gümüş, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Neslihan Darnel, Büşra Cansu (Eczacıbaşı), Ergül Avcı, Gözde Kırdar, Güldeniz Önal, Gizem Güreşen, Bahar Toksoy, Özge Kırdar Çemberci (Vakıf Telekom), Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir (Fenerbahçe Universal), Polen Uslupehlivan (Nilüfer), Neriman Özsoy (Dinamo Krasnodar)

23 kere Maşallah

Eczacıbaşı'nın Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi final serisinde Vakıfbank Türk Telekom'u 2 kez üstüste yenerek, tarihindeki 23. şampiyonluğunu elde etmesi gerçekten büyük olay. Biz başarıdan, İzmirli olarak kendimize de özel bir pay çıkarıyoruz. Çünkü Eczacıbaşı, İzmir'de doğup İstanbul'da büyüyen, ünü Avrupa'ya yayılan bir holding. Arkadaşlarıyla birlikte Dönertaş'taki bir kahvehanenin önünde Altınordu Kulübünü de kuran Kemeraltı'ndaki Şifa Eczanesinin sahibi Süleyman Ferit Eczacıbaşı'nın aşıladığı spor sevgisi, Eczacıbaşılılarda nesilden nesile yayılıyor, büyüyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA