• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’e kara haber GÜRKAN ERTAÇ

İzmir'e kara haber

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.04.2012, 00:00
İzmir'in geride bıraktığımız sezon, Erkeklerde, AROMA Voleybol Birinci Liginde ARKAS'ın yanında Bornova Anadolu Lisesi ile temsil edilme, Kadınlarda ise İZKA-KSK'nin takım sayısı artırılarak yeniden Birinci Ligde oynama hayali suya düştü. Dün bu konudaki görüşünü sorduğum Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık liglerde takım sayısının artırılmayacağını kesin bir dille belirtti. Karabıyık, şu durumda bile ligler 22 hafta sürüyor. Milli Takımların şampiyonalara hazırlıkları ve takımlarımızın Avrupa Kupaları maçları nedeniyle verilen aralarla sezonu ucu ucuna yetiştirebiliyoruz. Takım sayısını artırırsak 26 haftaya çıkmamız gerekir ki, bu durumda imkansız" dedi. Karabıyık, İzmir'in voleybola katkısının daha genişlemesini herkesin isteyeceğini, şu aşamada bunun, maddi imkansızlığı gerekçe göstererek çekileceğini bildiren takımların yerine geçmeleriyle mümkün olabileceğini, bu durumun da Temmuz ayında netleşebileceğini sözlerine ekledi.

Prenslerin zaferi
Genç Milli Erkek Takımımız Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda ctüm rakiplerini yenerek namağlup şampiyon oldu ve 25 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde Danimarka-Polonya ortak organizasyonuyla yapılacak fiunalle katılma hakkını elde etti. Avusturya, Slovakya, Letonya ve Portekiz'i rahat geçen Prensler final maçında Almanya ile nefesleri kesen bir mücadele yaptı. 3 saat süren karşılaşmada, 25-16, 16-25, 24-26 ve 25-16'lık 2-2'lik eşitlikten sonra, heyecan kasırgası şeklinde geçen tie-break setini de 20-18 alarak kazanmayı bildik. Kadınlarda her zaman Avrupa'nın en iyilerinden biriyiz ama, erkeklerde de son derece başarılı bir genç nesil geliyor. Gelecekten umutluyuz.

Sultanlara zor rakipler
Filenin Sultanları, 1 Mayıs'ta Ankara'da başlayacak 2012 Londra Olimpiyatları Elemeleri için hazırlıkları sürdürürken, Brezilyalı antrenör Marco Aurelio Motta, olimpiyat şansımız için, "Eğer Rusya, Gamova'lı, Shaskova'lı tam kadroyla gelirse küçük de olsa favori. Türkiye, Rusya'nın yanısıra Almanya ve Sırbistan ile çekişir" dedi. Motta, uluslararası federasyonun wild-card uygulamasanı da eleştirerek, "Avrupa'dan sadece bir takıma verilmesi ilginç. Galiba politik olaylar var gibi geliyor bana" dedi. Olimpiyat Elemeleri'nde Ankara'da vize almaya çalışacak ülkelerin listesi: Türkiye, Rusya, Almanya, Hollanda, Sırbistan, Hırvatistan, Bulgaristan ve Polonya.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA