• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sultanlar, Londra’yı da sallayacak GÜRKAN ERTAÇ

Sultanlar, Londra'yı da sallayacak

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2012, 00:00
Voleybol Bayan Milli Takımımız, bilindiği gibi 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıt'ası Elemelerinde Rusya, Almanya, Polonya gibi devleri, bunun yanısıra, Bulgaristan ve Hırvatistan'ı yenerek namağlup şampiyon olmuş, tarih yazarak ilk kez 2012 Olimpiyatları'nda Avrupa temsilciliği kazanmıştı. Filenin Sultanları'nın Londra Olimpiyatlarındaki rakipleri de yavaş yavaş kesinleşiyor. Şimdilik 7 rakip belli oldu. Dünya Kupası'nda ilk 3 sırayı alan Amerika, Çin ve İtalya, Afrika temsilcisi Tunus, Güney Amerika'dan Brezilya ve büyük sürpriz yaratarak Küba'yı eleyen Dominik Cumhuriyeti ve olimpiyada evsahibi olarak da İngiltere. Bunlara 19-27 Mayıs tarihlerinde oynanacak Asya Kıt'ası Elemelerinden de 4 takım daha katılacak. Güney Kore ve Japonya'ya kesin gözüyle bakılıyor. Türkiye bu takımların pekçoğunu, örneğin İngiltere'yi, Cezayir'i, Dominik Cumhuriyeti'ni, Asya Kıt'asından gelecek Japonya dahil 3 takımı rahatça yenebilecek güçte. Madalya Savaşı'ndaki rakiplerimiz, bana göre Brezilya, Amerika, Güney Kore ve Çin. Sultanlar normal oyunlarını Londra'ya da taşırlarsa, rengi ne olursa olsun madalya ile dönebilirler.

LONDRA YOLCULARI

TÜRKİYE
AMERİKA
BREZİLYA
ÇİN
İTALYA
DOMİNİK C.
TUNUS
GELECEKLER
JAPONYA,GÜNEY KORE VE ASYA7DAN İKİ TAKIM DAHA

BAL ve Bostanlı'ya ödül geldi
TÜBÖK (Türk Başarı Ödülleri Kurulu) tarafından her yıl başarılı olan kişi, kurum ve kuruluşlara verilen "Mazhar Zorlu Kültür, Eğitim, Spor, Ülkeye katkı ve sosyal sorumluluk üstün başarı ödülleri"ni kazananlar belli oldu. Voleybol sporuna büyük katkılarda bulunan ve AROMA Erkekler Voleybol Ligine yükselme şansını dörtlü finalde kıl payı kaçıran Bornova Anadolu Lisesi ve spor dalında Karşıyaka'nın Türkiye'nin en fazla amatör branşında sportif karşılaşmalara katılan amatör kulübü Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü (Filede minik erkekler İzmir Şampiyonu, minik kızlar İzmir ikincisi oldu) ödüle "spor dalı"nda layık bulundu. İzmiri Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu'nun açıklamasına göre, Onursal Başkanlığını eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'in yaptığı, İzmiri Sevenler Platformu vakıf ve derneklerinin destekleriyle her yıl verilen ödüller, bu sene 3800 kurum ve kişiyle yapılan kamu araştırması sonunda finale kalan 164 adayın Büyük Jüri'nin titiz çalışmasıyla belirlendi. Ödüller 16 Mayıs Çarşamba günü Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu'nda saat 15.00'de düzenlenecek ödül töreninde sahiplerine dağıtılacak.

Türkiye Kupası nefes kesecek

Voleybolda Bayanlar Teledünya Türkiye Kupası dörtlü finalleri bugün start alıyor. Burhan Felek Voleybol Salonu'ndaki müsabakalarda, Fenerbahçe Universal, Galatasaray, Eczacıbaşı VitrA ve Vakıfbank Türk Telekom kupa için mücadele edecek. Saat 18.00'de Fenerbahçe Universal ile Galatasaray,
saat 20.00'de Eczacıbaşı VitrA ile Vakıfbank Türk Telekom karşı karşıya gelecek. Final maçı ise galipler arasında Pazar günü saat 18.00'de oynanacak.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA