• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uçtu uçtu Sultan uçtu GÜRKAN ERTAÇ

Uçtu uçtu Sultan uçtu

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.05.2012, 00:00
Bizler futboldaki transfer ücretlerine parmak ısırırken voleyboldaki özellikle kadınlara ödenen astronomik paralar, futbolla yarışır hale geldi. Hele futbolcular yaz sıcaklarından başlayıp yağmur, çamur demeden, tam 11 ay doğa koşullarıyla mücadele ederken voleybolcular Ekim'den başlayıp Nisan sonuna kadar sıcacık salonlarda oynuyor, sporun güzelliklerinden de yararlanıyorlar. Üstelik futboldaki terör tehdidi oe yok. Filenin kadın devlerinin aldığı ücretlerden birkaç örnek: Kore'li Kim Keong, sarı-lacivertli takımda bir sezon daha oynamak için 1.5 milyon dolar (2 milyon 700 bin TL) istedi. Neslihan Darnel'in Eczacıbaşı'ndan sezonluk 1.2 milyon TL aldığı belirtiliyor. Yine F.Bahçe'de kalmak için 800 bin lira isteyen ve ret cevabı alan milli takımın pasörü Naz Aydemir, bu paranın fazlasını veren Vakıfbank Türk Telekom'a transfer oldu. Naz'in Vakıfbank Türk Telekom'un sezonluk 900 bin liralık ücretine nazlanmadığı bildiriliyor. Voleybol Federasyonu yerli oyuncu potansiyelinin genişlemesi için yabancılara sayı tahdidi koymuştu. Ama anlaşılan şimdi yerliye kota konulacak. Çünkü yerlilerin aldığı ücretler,. yabancıları solladı geçti.

Filede rakip Çek C.

Erkekler Voleybol Avrupa Ligi B Grubunda yer alan A Milli Takımımız, Romanya'da ilk maçını bugün saat 17.00'de Çek Cumhuriyeti ile yapacak. Yarın saat 17.00'de Hollanda, pazar günü 19.30'da da ev sahibi Romanya ile karşılaşacağız. Antrenör Veljko Basic, Avrupa Ligine uzun bir süredir hazırlandıklarını, ancak gençler ağırlıklı kadroyla mücadele edeceklerini belirterek şöyle konuştu: "Bazı oyuncularımız ilk kez bu seviyede maçlara çıkacak. Bu deneyim, onların gelişmelerinde çok yararlı olacaktır. Final sürecinin bu ilk sınavında takım olarak elimizden geleni yapıp, Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Takımıma güveniyorum." Milli Takımımızın genç yeteneklerinden ARKAS'lı Gökhan Gökgöz, ilk kez A Milli Takım forması giyecek olmanın heyecanını yaşadığını ifade ederek şunları söyledi: "Takımın en küçüklerinden biri olarak bu kadronun içinde bulunduğum için çok mutluyum. Bu zamana kadar iyi ve bilinçli çalıştık. Biz kendimize güveniyoruz, Türk halkı da bize güvensin"

UEFA'dan sonra F.B.'nin rakibi şimdi de CEV

Anlaşılan F.Bahçe'nin Avrupa'da ne kadar spor branşı kuruluşu varsa başı dertten kurtulmayacak. Futbolda UEFA'nın hışmına uğrayan ve geçen sezon Şampiyonlar Ligine giremeyen sarı-lacivertliler, şimdi de Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ile başı dertte. CEV, kendisine karşı gelen, koyduğu kurlları tanımayan kulüpleri affetmiyor. F.Bahçe'nin Bakü'de şampiyon olurken CEV'in ayırttığı oteli beğenmeyip değiştirmesi, forma konusunda ısrarcı olması, ayrıca şampiyonluk törenine ilginç kıyafetlerle çıkması, menajerin CEV Başkanı Andre Meyer ile görüşmeye gitmemesi, aforoz edilmesine yolaçtı. CEV, Şampiyonlar Ligi'ne Fener'in yerine G.Saray'ı aldı. F.Bahçeli yöneticiler itiraz etti ama kadıyı kime şikayet edesin ki...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA