• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gurbette bir başka KSK GÜRKAN ERTAÇ

Gurbette bir başka KSK

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.06.2012, 00:00
Karşıyaka'yı hepimiz sadece bir İzmir takımı olarak bilirdik. Peki Ankara'da idealistlerin kurduğu bir başka Karşıyaka olduğunu ve altyapıda harikalar yarattığı söylesem ? Başkan Vural Budak'a kulak verelim: "Ankara'lı Karşıyakalılar olarak 2010'dan beri faaliyetteyiz. 200'ün üzerinde üyemiz var, önemli bölümü profesyonel hayata atılmış, evli ve çocuk sahibi. Hedefimiz, Ankara'da KSK adına bir spor okulu açmak, bir sene sonra da yarışmacı takımlar çıkararak KSK'nin altyapılarının oyuncu tabanını hem sayısal, hem de bölgesel genişletmekti. Bu fikri önce voleybol şubedeki yönetici arkadaşlarımıza açıp olumlu tepkilerini aldık. Ankara'ya gelerek yarışmacı takımlar çıkaran ve sporcu yetiştirerek İzmir'e ihracı hedefleyen bir başka takım yok.

ALTYAPININ ESAS MERKEZİ
Ankara'daki yapılanmanın hız kazanması Ankara Vakıfbank Kulübüyle anlaşmakla oldu. Bu kulüp, Türkiye'de voleybol altyapısının esas merkeziydi. Görüşmelerde İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil ve KSK eski 2.Başkanı Nazım Torbaoğlu bize her türlü maddi desteği verdiler, bu kulübü tüm sporcuları, antrenörleri ve çalıştıkları salon ile birlikte Ankara KSK bünyesine aldık. Böylelikle KSK, kuruluşu üzerinden sekiz ay bile geçmeden başkentte voleybolde beş ayrı yarışmacı takımı olan bir spor kulübü oldu. İki salonumuzda çocuklarımıza eğitim veren toplam 9 antrenörümüz var. Ankara KSK voleybolda ulusal düzeyde Küçükler, Gençler ve Yıldızlar'da Türkiye finallerine katılıyor". Yönetim kurulu: Vural Budak, Başkan. Mali Müşavir. Küçük kızı da Ankara KSK'de voleybol oynuyor. Doğancan Özsel: 2.başkan. Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi. Özkan Durakoğlu, sayman. İşletmeci. Şamil Kaya: Üye. Atom Enerjisi Kurumu mühendisi. Egemen Cem, üye. İşadamı. Serkan Bürken, üye: Teknoloji Geliştirme Vakfı'nda uzman. İzmirliler'den beklentisi, Ankara'daki tanıdıklarını Anka KSK kursları ve altyapısı hakkında bilgilendirmeleri. www.Ankara http://www.AnkaraKSK.com web adresinden ulaşabilir, veya (532) 162 1912 no'lu telefondan arayabilirler.

Erkeklerde yüzümüz yerden kalkmalı

Milli Takımlar düzeyinde kadınlarda ne kadar başarılıysak erkeklerde o derecede başarısısız. Federasyonun liglerde onların önünü açmak için getirdiği yabancı kısıtlamasına rağmen bir türlü yetenekli, özellikli oyunculardan oluşan bir kadro kuramıyor, bizden düşük ülkelere bile yeniliyoruz. Romanya'da yapılan Avrupa Ligi ilk etabında tüm rakiplere yenildik, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda'dan set alamadık, ev sahibi Romanya'dansa tek set koparabildik. Bugün İstanbul'da Avrupa Ligi 2.etabında boy göstereceğiz. Diyoruz ki hiç olmazsa evimizde seyircimiz önünde prestijimizi kurtaralım. Saat 20.00'de Avusturya ile oynuyoruz. 17.30'da da Hollanda-Romanya maçı var. Haydi bu kez başaralım bari...

Boğulacaksan büyük suda boğul

2012 Londra Olimpiyatları Kur'aları çekildi, Filenin Sultanları en kadar dev rakip varsa hepsiyle aynı grupta buluştu. Son Olimpiyat Şampiyonu Brezilya, son Dünya Grand Prix Şampiyonu ABD, son Avrupa şampiyonu Sırbistan, Dünya ve Olimpiyat madalyalı Çin ve 1964'ten bire tüm Olimpiyatlara katılan ve F.Bahçe'li Kim'le büyük çıkış yakalayan Güney Kore. Diğer grup ise tam keklik. Ev sahibi İngiltere, İtalya, Japonya, Rusya, Dominik ve Cezayir. Yani hap gibi yutacağımız takımlar ama kurayı çekene ne demeli ki ?. Ama bardağa dolu tarafından bakalım, bu devlerden birkaçını yenerek ilk 4'e kalır ve ilk üç arasında yer alabilirsek dezavantajı avantaja çeviririz. Diğer grup takımlarıyla oynayacağımız için şansımız artar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA