• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Böylesi görülmedi GÜRKAN ERTAÇ

Böylesi görülmedi

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.04.2013, 00:00
Genelde kulüplerin başarı basamaklarını tırmanmaları yıllara dayanır. Ama Manisa Anemon Hotels ile Turgutlu Seramiksan iki yıl üstüste şampiyon olarak 2.Lige yükselmeyi başardılar ve inanılmaz bir zafer çizgisi yakaladılar. Anemon Oteller Zincirinin takımı Anemon Hotels'in başkanı Salim Yavaş çıtayı çok yükseklere koyuyor, "Bu sezon hedefimiz 1.Lig, sonra da Avrupa Kupaları'nda Vakıfbank, Eczacıbaşı gibi devlerin çizgisini yakalamak, Manisa'ya en büyük takımları getirmek" diyor. Mor Laleler bu hedefi yakayabilecek potansiyele sahip. Kasaba'nın voleybol elçisi Seramiksan da ilçeyi bir voleybol kenti haline soktu. Başkan Bülent Erkal, Filenin Kuğuları'nın 2.Ligde de zirveye oynayacağı görüşünü savunuyor. Anlaşılan önümüzdeki sezon müthiş bir İkinci Lig izleyeceğiz. Karşıyaka, Salihli Belediye, Altınoluk Belediye, ARKAS, Balıkesir Belediye, Rota Koleji, Işıkkent ve Yaşam Pınarım Karşıyaka'ya, Anemon Hotels ve Seramiksan da katılıyor.

Bu statü değişmeli
Voleybol Liglerinde oynanan ilk bölümün hazırlık maçlarında öte bir anlamı yok. Örneğin Erkeklerde Maratonun ilk bölümünü zirvede bitiren ARKAS'ın hiçbir ödül ve avantajı yok. Finalde eşleştiği Halkbankası'na İzmir'de yenilirse daha sonra iki maçı Ankara'da yapıyor, üç maç kazanan şampiyon oluyor. O zaman bu uygulama ARKAS'ın lehine mi, aleyhine mi ? Basketbol örnek alınabilir. Anadolu Efes-Olympiakos eşleşmesinde ilk iki maç Atina'da diğer iki maç İstanbul'da, gerekirse 5. maç Atinada oynanıyor, bu örnek alınabilir. Bayanlar 2.Ligde zirveyi paylaşan Salihli Belediyespor ile Karşıyaka çıkamadı da, normal maratonu 5 puan geride 3.sırada bitiren Çanakkale Belediye çıktı. (B) Grubunda da maratonun birinci ve ikincisi İdman Ocağı ve Ankara Karayolları yerine 4 puan gerideki 3.sıradaki Halkbank Gazi Üniversitesi terfi etti. Yanlış anlaşılmasın, kesinlikle Çanakkale ve Halkbank'ın başarısını küçümsemiyoruz da, ilk bölümde onca sıkıntıyı çekip zirvede yer alan takımların da hakkını alması gerek. Eğer Final Grubuna çıkan takımlara 0.5 veya 1 puan avantaj verilmiş olsaydı KSK şampiyondu. Ayrıca finallere para ayırıp boştaki yıldızları alıp şampiyon olanlara fırsat verilmemeli.

Eczacıbaşı'nın başı sağolsun
Eczacıbaşı Spor Kulübü'nün kurulduğu 1966 yılından bugüne kadar tam 47 yıl yöneticilik yapan, basketbol ve voleybol camiasında çok önemli yeri bulunan Saffet Özbay'ı kaybettik. 1941'de doğan Saffet Özbay, İst.İşletme İktisadı Enstitüsü'nü bitirdi ve Eczacıbaşı İlaç'ta planlama uzmanı olarak göreve başladı. 1990 - 2000 yıllarında Genel Müdürlük yaptı. 2000'den sonra da Eczacıbaşı Topluluğu üst yönetimindeydi. Eczacıbaşı'nın kurulduğu 1966'da basketbol, ardından voleybol'un yöneticisiydi. Özbay Ailesine ve Eczacıbaşı Camiasına başsağlığı dileriz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA