• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Son bilet için müthiş kapışma GÜRKAN ERTAÇ

Son bilet için müthiş kapışma

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.03.2014, 00:00
Bursa Nilüfer dışında tüm takımların Ege'de olması nedeniyle Ege Ligi olarak adlandırılan Bayanlar 2. Lig A Grubu'nda 1. Lig'e yükselmek için Play-Off oynayacak dört takımdan üçü belirlendi. Son bilet için büyük kapışma yaşanacak. Bursa Nilüfer ile Turgutlu Seramiksan çıkmayı garantiledi. Salihli Belediyespor da hemen hemen garanti. Çünkü 33 puanı var. İzmir'e Karşıyaka'ya deplasman yapıyor. İçerde de Arkas'ı ağırlıyor. Hiç puan alamasada 33 puan yeterli görünüyor. Son Play-Off hakkı için yapılan yarışta Arkas'ın 30 puanı var. İzmir'de Nilüfer ile oynuyor. Salihli'ye deplasmana gidiyor. Balıkesir Belediyespor'un 27 puanı var. Işıkkent ve Rota'yı yenerse 33 puana ulaşabiliyor. Karşıyaka ile Rota'nın ise kalan ikişer maçlarında 33 puana ulaşmaları mümkün değil. 29 puanlı Karşıyaka'nın bir maçı kaldı, 26 puanlı Rota'nın ise iki maçı var. Biri Balıkesir deplasmanında. O da iki maçı kazansada 32 puanı aşamıyor. Bakalım dördüncü Play-Off bileti hangi takıma gidecek.

Bileğinize kuvvet

CEV Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi dörtlü finali, yarın Azerbaycan'ın Bakü kentinde başlıyor. Dörtlü finalde, iki temsilcimiz var: Vakıfbank ve Eczacıbaşı VitrA. Statü gereği iki Türk takımının birden final oynaması mümkün olmadığı için, maalesef iki testiden biri kırılacak. Çünkü ilk maç yarın saat 17.00'de Vakıfbank ile Eczacıbaşı arasında. Geçen yılın şampiyonu Vakıfbank unvanını koruma peşinde. Brakocevic Fürts'lü kadrosuna karşı, Eczacıbaşı da, Neslihan, Poljak ve diğer kapasiteli kadrosuyla galibiyet için mücadele edecek.

Kilidi BAL açacak


Bayanlar kadar erkeklerde de Play-Off'a kalma savaşı çok çetin geçiyor. Namağlup lider Beşiktaş'ı yenerek şampiyonluğa ne kadar çok inandığını gösteren Bornova Anadolu Lisesi (BAL) Play-Off'u çok önceden garantiledi. Diğer İzmir takımı Tevfik Fikret Lisesi Altekma da 5. sırada ve büyük bir yarış içinde. Bitime 2 maç kala Tevfik Fikret, İzmir derbisinde Bornova Anadolu ile ardından Korkuteli deplasmanında terleyecek. Play-Off yarışındaki en büyük rakibi Maliye Okulları ise son hafta Bornova Anadolu Lisesi ile İzmir'de karşılaşacak. Yani Play-Off'a gidecek 4. takımı BAL'ın alacağı sonuçlar belirleyecek. Umarız İzmir'den Play-Off'a oradan da 1. Lig'de en az bir takım daha çıkartırız.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA