• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çifte zafer ve sitem GÜRKAN ERTAÇ

Çifte zafer ve sitem

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.04.2014, 00:00
Fenerbahçe voleybolda bayram yapıyor. Başkan Aziz Yıldırım, aynı günde Erkekler CEV Challenge Kupası ve Kadınlar CEV Kupası'nı kazanarak, Türk sporu adına bir ilke imza attıklarını söyledi. "Kızlarımızı tebrik
ederim. Bu kupa, camiamıza, yönetimimize, taraftarımıza, herkese armağan olsun. Bu akşam bu iki kupanın alınmasının ayrı bir özelliği var. Türkiye'de ilk defa bir spor kulübü, taraftarıyla ve iki takımıyla Avrupa kupasını kaldırıyor" dedi. Bayan voleybol takımımın Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmemesinin haksızlık olduğunu da ileri süren Yıldırım, "Kızlarımız Avrupa Şampiyonu oldular. Ama ardından yapılan ayak
oyunlarıyla hak ettikleri yerde olamadılar. Onların yerine ise hak etmeyenler gönderildi ama bugün görüyorum ki kızlarımız, hak ettikleri yerdeler. Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele edecekler. İnşallah Türkiye'ye çok daha fazla kupa ve başarı getirecekler. Voleybol, kadınlarımızla Türkiye'de oturmuş bir spor olmaya başladı. Diğer takımların da Türk voleyboluna katkılarının olacağını düşünüyorum."

BAL gibi dönecek

Bornova Anadolu Lisesi Erkek Voleybol Takımı, Play-Off için özel otobüsle Ankara'ya gitti. Bordo-grililer 7 Nisan Pazartesi günü saat 18.00'de Düzce Belediye, salı günü 16.00'da Sivas Dört Eylül, çarşamba günü saat 18.00'de Gaziantep Şahinbey Belediye ile karşılaşacak. Başkan Ersan Odaman, "Buradan çıkacak olursak 1. Lig'e yükselmeyi de hemen hemen garantileriz. Genç bir takımımız var. Ama hepsine güvenimiz tam, başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Ülkenin kralı voleybol


Sportif branşlar arasında yapılan değerlendirmede voleybol yine Türkiye'nin gururu, birincisi seçildi. Dünya Grand Prix'sinde şampiyon olan, Olimpiyatlara katılan Filenin Sultanları'nın yanı sıra takımlarımızı da başarılarıyla göğsümüzü kabarttı. Bu sezon Vakıfbank CEV Şampiyonlar Ligi ikincisi oldu, Eczacıbaşı da final-four'a katıldı. Fenerbahçe de hem bayanlarda, hem de erkeklerde CEV Kupa Galipleri Şampiyonluğunu kazandı. Beşiktaş ise Chalennge'de şampiyonluğu kıl payıyla kaçırdı. Ama Beşiktaş'ın voleybola verdiği katkıyı alkışlamalıyız. ARKAS'ın erkeklerde Türkiye'ye getirdiği Avrupa Challenge Kupası şampiyonluğundan sonra Halkbank'ın CEV Şampiyonlar Ligi'nde final oynaması ve gümüş madalya alması da gurur verici olaylar arasında yer aldı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA