• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sporcu gecesi çok önemlidir NECDET KESTELLİ

Sporcu gecesi çok önemlidir

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.05.2010, 00:00
İster performans olsun, isterse de veteran, değişik ülke veya şehirlerden bir turnuva dolayısıyla kulüplere gelen sporcular, aslında biraz hüzünlü ve çekingen olurlar. Pek tanıdıkları olmadığı gibi, eski tanışları hariç fazla ilgilenen de olmaz kendileriyle. Gece olunca iki lokma bir şeyler yedikten sonra kös kös dönerler otellerine. Zaten de bir gün sonra ki maçlarını da düşünmek durumundalar tabii ki.
Ancak Tenis güzel bir spor olması yanında çok verimli bir sosyal olaydır.
Bunu gerçekleştirebilmek büyük fayda sağlar: Değişik yerlerden turnuvaya katılmış oyuncular, ev sahipleri ile bir araya gelip kaynaşmalılar. Maç stresinden uzaklaşıp yeni arkadaşlıklar kurmalılar, birbirlerini daha iyi tanımalılar, geldikleri bu yeni yer veya ülke hakkında bilmediklerini öğrenmeliler.
Turnuvanın ilk hızı geçip de dostluklar ilerlemeye başladığı bir günde ise ister yemekli, ister danslı ama kısa sürecek bir sporcu gecesini düzenlemek turnuvaya da hava ve renk katacak, unutulmaz hatıraların oluşmasını sağlayacaktır. Herkes şık spor kıyafetleriyle, resmi protokolden uzak gevşer ve yeni dostluklar yeşerir. Tenis dostlukları hiç de yabana atılacak cinsten değildir Böyle biline

İpek, İlhan ve gençler
Evet, aldığı büyük desteklerle motivasyonu çok yükselen İlhan Marsel, almış olduğu spor terbiyesi içinde çok ta çalışarak İpek Şenoğlu'nun ardından yeni bir örnek sporcu imajı ile harikalar yaratmaya devam ediyor. Son olarak Israel Open Ramat Hasharon Challenger'da yarı finale çıkmayı başardı.
Onları izleyen ve sayıları giderek artan, takip etmekte olduğumuz, yeni oyuncular da var tabii ki: Pemra'dan sonra, Çağla Büyükakçay, Başak, Melis, Tuna (Şu anda Güney Afrika'da), Alp, Cahit ve diğer genç (junior) ümitler.
Çağla en son Ukrayna'nın Kharkiv şehrinde İTF'nin 25.000 $'lık turnuvasında birinci oldu ve 50 puan kazandı. Junior'larda ENKA'da mücadelelerine devam ettiler. Şimdi ise İpek Şenoğlu, partöneri ile beraber Roland Garros hazırlıklarına Varşova'da oynanan ve ilk turunu tarih yazarak geçtikleri turnuvada hazırlanırken, Fransa açıkta elemelere katılacak olan İlhan Marsel ise bizzat Roland Garros'ta çalışmalarına devam ediyor.

İletişim sorunu çözmeli
Kerem Demircioğlu'nun İlhan Marsel'i çok iyi bir şekilde takip ederek yaptığı duyurular gibi, kim ne derse desin medarı iftiharımız olması ve bu günlere kadar verdiği çaba ve ulaştığı seviyeden dolayı eller üzerinde tutulması gereken İpek Şenoğlu'nu da en azından İlhan Marsel'e, hatta Çağla'ya ve diğer ümitlerimize gösterildiği kadar ve haberlerini anında yayabilecek bir destek verilmesi yerinde bir uygulama olmaz mı? Haberleri kısa sürede sitesine koyabilen Federasyonumuzun hedefleri içinde olan verimli iletişim yaklaşımı sayesinde bu uygulama, TTF'nin bu günkü iletişim imkanları içinde hiç de zor olmasa gerek Değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA