• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sıra Marsel’in şampiyonluğunda NECDET KESTELLİ

Sıra Marsel'in şampiyonluğunda

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.09.2011, 00:00
İzmir Cup, TTF Yönetim Kurulu üyesi Sayın Cem Tınaz tarafından düzenlenen güzel bir kokteylle İzmir ve Ege bölgesi tenis kulüpleri yöneticilerine tekrar tanıtıldı. Yapılan sunumda geçmiş yıllardan bu güne resimli bilgiler sunuldu. Ardından 4. İzmir Cup çalışmaları için kurulmuş komiteye teşekkür edildi. İşin başında komiteye beni de dahil etmişlerdi. Ancak ben, bu gençlerin hızını keserim düşüncesiyle affımı istemiş ve komiteden çıkmıştım. Ancak sevgili Cem, hiçbir katkım ve faydam olmamasına rağmen TTF'nin İzmirli üyeleri yanında, itirazıma rağmen beni de, sahneye davet ederek onore etti, sağ olsun.
Aslında, tabii ki çalışmayanlara değil ama fiilen çok çalışan komite üyelerine, herkesin teşekkür etmesi gerek. Çünkü hiç de kolay olmayan bir uğraş vererek fazlasıyla hak ediyorlar.
Umarım yorgunluklarını Marsel İlhan'ın şampiyonluğu ile unuturlar. Yeter ki tenisin içinde olan kulüplerin üyeleri dışında tenisi henüz bilmeyen ve tenisi tadamamış insanların da ilgilerini çekebilsinler.

Tenis ve medya
2. Kültürpark Tenis Kulüsü (KTK) sempozyumu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. KTK'nın davetinde bir araya gelen İzmir basınının üst düzey temsilcileri, kulüpler ile medya ilişkilerini de masaya yatırarak mevcut sorun ve ilişki eksiklilerine karşı müşterek çareler üretme kararı aldılar. KTK yetkililerinin tenis hakkında verdiği detaylı bilgiler ışığında medyamız bundan böyle olaya değişik bir gözlükle bakacaklarını ifade etti. Ve medyasız gelişmenin mümkün olmayacağını bilen KTK yetkilileri de işbirliğinin verimli olabilmesi için medyanın taleplerine ellinden geldiği oranda cevap vereceğini ifade etti. Umarız gelişerek devam eder ve öncü şehir İzmir'i örnek alarak tüm şehirlerimize yayılır.

Geleceğe ışık

"Türkiye de tenis geleceği" konulu II. Kültürpark Tenis Kulübü Tenis Sempozyumu, artık yalnızca KTK'nın 70. Yıl kutlamalarının önemli bir etkinliği değil. Bu sempozyum iddialı bir girişim ve burada Türkiyemizde hızla yayılmaya başlayan tenis masaya yatırılacak. Geleceğin temelleri için görüşler ortaya atılacak.
Tenise çok sıcak baktığını hissettiğimiz yeni Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ve yeni Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan, umarız bu davetimize icabet eder de, sempozyum beklenildiğinden çok daha verimli, tenisimize faydalı ve yönlendirici olur. Yeter ki sayfa aralarında kalmasın...

Yıldız raketler
Garanti Koza'nın ENKA Spor Kulübü ile ortak girişimi olan ve uzman eğitmenlerle uluslararası standartlarda tenis eğitimi veren Club Istanbul@Enka Uluslararası Tenis Akademisi çalışıyor. Akademi alt yapısına 6-10 yaş arasında olan ve yetenekli görülecek geleceğin yıldız raketlerini aramaya devam ediyor. Çok yerinde ve ihtiyacımız olan bu girişimin yararlı olacağına inanıyoruz.
Yetkilerin belirttikleri gibi bu eğitime seçilmek için ve eğitim sırasında yalnız yeteneğin ön planda tutulması acizane ve bence ancak kriterlerden biri olabilir. Çünkü ister yetenekli olsun, isterse de yeteneksiz, çok çalışmadan hiç bir yere varılamaz. Kaldı ki yeteneği olmayan, ancak çok çalışarak çok iyi seviyelere ulaşan çok oyuncu olduğu tecrübeyle sabittir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA