• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Marsel ve İzmir Cup NECDET KESTELLİ

Marsel ve İzmir Cup

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.09.2011, 00:00
İlk günden bu yana, tam 4 turnuvadır İzmir Cup'ı, İzmir Cup yaptı Marsel İlhan. Tenisi sevdirdi en azından... Özlemişiz kendisini. Öğle ki tıka basa olmasa da O'nun ismiyle inledi, O'nu görmek için doldu UTEM'de tribünler. Ama olmadı bir türlü. Kendi deyimiyle "çok zor puanlar aldı, ama çok kolay topları da heba etti."
Favori olmak kolay değildir. Hele hele sırtında hissettiği büyük baskı ile... Oysa İtalyan'dan rövanşı almış (yalnız unutmasın ki rövanşlar hiç bitmez) rahatlamıştı. Finaldeki rakibi Lacko'yuda US Open'de daha yeni yenmişti. Rüzgar desem o da değil... Çünkü rüzgar eşit tesir eder. Ne var ki rakibi daha kararlı ve kontrollüydü. Ve tribünlerden, federasyon yetkililerinden gelen büyük sevgi gösterisi ve desteklere rağmen maalesef üçüncü seferdir yine finalde kaybetti. Seneye inşallah şeytanın bacağını kırar.

Kültürpark 70 yaşında

İzmir'in efsanevi Belediye Başkanı, spora ve sosyalliğe aşık, büyük insan. Dr. Behçet Uz'un önderliğinde, 1941'de kurulan Kültürpark Tenis Kulübü yeni yaşına, yemyeşil bahçesinde, 23 Eylül'de çok sayıda üyenin katılımıyla görkemli, coşkulu ve neşe dolu bir gecede girdi.
Amaçları doğrultusunda çok sayıda sportif başarıya imza atmış, sayısız şampiyon yetiştirmiş olan İzmir'in bu en eski ve güzide kulübünün tıka basa dolu olan bahçesi, O gece Rose Garden 1941'in leziz sunumları eşliğinde, Evrim'in billur gibi sesiyle inledi, dans pisti ise hiç boş kalmadı.
Türkiye Tenis Federasyonu yetkililerinde onurlandırdığı gecede kulübün büyüklüğü ve prestiji bir kere daha kanıtlanmış, yönetimin "değişim" sözünü yerine getirdiği vurgulanmış oldu. Sabırla bu günleri bekleyen üyeler ise eskiden olduğu gibi spor ve başarı dolu, sosyal etkinliklerle süslenen yepyeni, zevkli ve modern sosyal tesisleriyle kulüplerine kavuşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Nice başarı dolu yıllara Kültürpark...

Tenisi tartıştık
Kültürpark Tenis Kulübü (KTK) hala devam eden maddi zorluklara rağmen hizmette sınır tanımıyor. Bundan yirmi yıl önce Kemal Çolakoğlu'nun başkanlığı döneminde KTK bünyesinde birincisi yapılan, KTK Tenis Sempozyumu'nun ikincisi, "Türkiye'de Tenisin geleceği" konusu ile 70. Kuruluş yıldönümünde yine "değişim grubu" yönetimine nasip oldu. İzmir sınırlarını aşan bu sempozyumda ülkenin bir çok şehrinden gelen ve özenle seçilmiş tarafsız konuşmacıların, 4.5 saat süren katkıları dikkat ve ilgi ile izlendi. Bu denli önemli bir konuda yapılan sempozyumun Türk tenisi içinde yerini bulacağı ve örnek alınarak benzerlerinin düzenleneceğini umuyoruz. Yeter ki yetkili ve ilgililer makrobaz da bu çalışmalardan fayda sağlasınlar. Ve umarız KTK'da benzer yenilik ve düzenlemelere imza atmaya devam eder


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA