• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünya süper seniorları NECDET KESTELLİ

Dünya süper seniorları

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.10.2011, 00:00
"Süper Senior"ların takımlar arası dünya şampiyonası ITF'nin ve TTF'nin çok sevdiği Manavgat ClubAliBey tesislerinde 9 Ekim'de yapılacak açılış seremoniyle başlayacak. Turnuvaya, 11 kategoride, 35 ülkeden bin 300 dolayında oyuncu katılıyor. ClubAlibey hakikaten muhteşem bir tenis köyü... Her şeyi var... Orada olmak insanı mutlu ediyor. Organizasyonlar ise kusursuz ve muhteşem oluyor. Bir hafta sürecek şampiyonanın ardından Dünya ferdi şampiyonası da gerçekleştirecek. 60 yaş üstünden başlayarak 85 yaş üstüne kadar her 5 yaşta bir kategori var. Her kategoriye, dünya tenis tarihinde yerini bulmuş oyuncuların isimleri konulmuş. Her zaman ki gibi yine unutulmaz bir tenis şöleni olacak ve her zamanki gibi yerel medyada bile yer bulmayacak bir şölen

Kortlardan kısa kısa

Agneszka Radwanska ilk büyük turnuvasını Vera Zvonevera'yı yenerek Tokyo'da kazandı.
Roland Garros şampiyonu Na Li Pekin'de ilk turda elendi.
Sharapova ve Serena Pekin turnuvasından sakatlıkları dolayısıyla çekildiler.
İstanbul'a sene sonu turnuvasına katılacak olan oyuncuların isimleri, yaşanan sakatlıklara rağmen yavaş yavaş belli olurken, Sinan Erdem Salonu'ndaki çalışmalar hızla devam ediyor.
TTF ile işbirliğinde hazırlanmakta olan İstanbul'a giden yol İpek Şenoğlu'nun katkılarıyla büyük ses getirerek devam ediyor.
Nasıl olursa olsun eğer daha bu günlerden 23 bin bilet satılmışsa büyük başarıya az kalmış demektir. Sinan Erdem'de Tenis için yalnız 5 bin kişilik tribünler hazırlandığını düşünürsek, salonun her gün dolacağını görürüz. Ne büyük mutluluk değil mi?
Sonbaharla beraber klasman ve teşvik turnuvaları yine üst üste geldi. Umarız WTA Sene sonu turnuvası sırasında yapılması düşünülen turnuvalara izin verilmez.
Ayrıcalıklı bazı otel tesislerinde ise oyuncuların turnuva maçları TTF - TV'den izletiliyor. Çok güzel de, bunun bir kullanım kriter ve yönetmeliği de olması gerekmez mi? Diğer kulüpler de bu olanaktan istifade edebilme şansına erişebilecekler mi?

Pennetti'nin başarısı

Milli oyuncumuz Aysel Ertuğ, 55 yaş üstü kategorisinde Türkiye'nin her köşesinde tekler, çiftler ve karışık çiftlerde kazandığı 500'e yakın ödül ve milli maçlarda gösterdiği performansla son yılların en başarılı veteran kadın oyuncusu sayılabilir. Kimya Yüksek Mühendisi olan Aysel Hanımın eşi, çocukları ve gelinleri de iyi tenisçiler. Anlayacağınız örnek bir tenis aşığı aile... Herkesin korkulu rüyası olmakla beraber herkesin de boy hedefi... Oyuncular O'nu yenebilmek için çok daha fazla çalışıyorlar. Bu güne kadar bir tek Dianne Fowler galip ayrılabilmiş korttan. Ancak bu günden itibaren O'nu Kaya Otel G.D teşvik Turnuvası'nda, üstelik TTF-TV yayındayken hem de 2 sette yenebilenlerin arasına, başarılı milli oyuncumuz Ayşim Pennetti'de katıldı. Ayşim'i yeni başarısından dolayı, Aysel Ertuğ'u da başarılı tenis hayatından dolayı kutluyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA