• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Güzelsin bacım peki ya sonra?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.01.2015, 00:00
Kendini bu denli güzel bulan bir ülke insanı daha var mıdır? "Yoktur" diyerek kendi sorumu cevaplayacağım. Deli arkadaşlarım var, deli akrabalarım, dostlarım, anormalliği normallerin içinde arayacak değilim. Biliyorum yani, güzellik takıntısının ne olduğunu; facebook profillerini inceledim geçen gün üşenmeden. Binlerce sayfaya baktım, abartmıyorum. Güzel olduğuna inanan ve bunun altını kalın kalemlerle çizen onlarca insana rastladım. Kadın-erkek, ciddi bir güzellik takıntımız var.
***
Güzelliğin belli bir tanımı yok, şairler farklı yazmış, yazarlar farklı anlatmış, ressamlar çok daha başka bir gözle görmüş güzelliği. Çok istersek, bir orandan söz edebiliriz. Renkten, uyumdan, ahlaktan, sesten, sözlerden... Ağzını açıp konuşmaya başladığı zaman herkesin yanından kaçtığı bir kadın tanımıştım zamanında; şahane bir kadındı oysa. Sarışın kadına tapan yurdum erkeği bile iki günden fazla kalamıyordu yanında. Güzel miydi? Evet güzeldi. "İçi güzel değildi" diyeceksiniz, aynen öyle. Demek ki fiziksel güzellikle iç güzelliği diye bir kavram da var!
***
Bir kız arkadaşımın şöyle iyice iri, esmer, kalın kaşlı, kalın sesli, Doğulu, çizgili takım elbise giyen bir kocası var. Hani karikatürlerdeki gibi, kimsenin yakışıklı demeyeceği ama adam ağzını bir açsın, bal damlar; yanından ayrılmak istemezsiniz, karısını kıskanırsınız; o kadar güzel bir adamdır. Yıldız Tilbe çok güzel bir kadındır, Allahın yarattığı bütün kulları gibi. Kimsenin kaşına gözüne, boyuna posuna bakmam, ben insan görürüm karşımda. En çok şaşırdığım şey, güzel olduğunu iddia edenlerdir mesela.
***
Bir de güzel olduğunu iddia eden ve kimseyi beğenmeyenler de var ki; onlardan bahsetmek bile istemiyorum. Hadsizliğin kitabını yazarlar isteseler... Ahlaki bir çöküntü mü yaşamaktalar, başkaca ve çokça olduğuna inandığım eksikliklerini ve zaaflarını mı kapatmaya çalışıyorlar? Aynen öyle olduğuna inanıyorum. Allah için söyleyin "yaradılanı severim Yaradan'dan ötürü" cümlesini hiç mi duymamışlar; hiç mi aile görgüsü almamışlar ki, sıkılmadan bir insanın güzelliği konusunda yorum yapmaktalar.
***
Sistem nereye getirdi bu güzel ülkenin insanını, acıyorum... Sadece güzellikle var oldukları için, o mevkide sadece 'güzellikle' kalamayacaklarını çok iyi biliyorlar. Onların ancak cibren ve hile ile varlıklarını sürdürmeleri gerekir; öyle de yapıyorlar. Ne yazık, ne hastalıklı...
Güzelsin bacım, eee?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA