• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu - Hüseyin Aslan görüşmesinin perde arkası... ERKİN USMAN

Kılıçdaroğlu - Hüseyin Aslan görüşmesinin perde arkası...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.11.2012, 00:00
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir kez daha bir araya geldi.
Başkan Aslan'ın maşallahı var.
Bir bakıyorsunuz İzmir'i ayağa kaldıracak çapta bir proje açıklıyor, bir bakıyorsunuz herhangi bir semtte vatandaşlarla kucaklaşıyor, bir bakıyorsunuz muhtarlarla toplantılar düzenliyor, bir bakıyorsunuz ülkenin başkentinde ülkenin üst düzey idarecileri ile görüşmeler yapıyor.
Doğrusu hızına ulaşabilmek çok zor.
Yanılmıyorsam son dört ay içinde Kılıçdaroğlu ile birebir yaptığı ikinci görüşme bu.
İddia ediyorum belediye başkanları, genel başkanları ile bu kadar çok görüşme fırsatı bulamıyordur.
Şimdi gelelim görüşmenin perde arkasına.
* * *
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın isminin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçtiğini artık sağır sultan bile biliyor.
Yediden yetmişe birçok kişi iyiden iyiye Hüseyin Başkan'ın ismini dillendiriyor.
Sohbetlerinde, tartışmalarında, otobüste, kahvehanede, siyasi partilerde.
Bana öyle geliyor ki CHP'nin lideri, Hüseyin Aslan'ın bu popülaritesinin ve İzmir'de kendisine duyulan sevgi ve ilginin fazlasıyla farkında.
Çünkü hem görüşmede ele alınan konular, hem İzmir'e yönelik fikir alışverişleri hem samimi diyaloglar hem de görüşmelerin öyle beş on dakika değil, 45 dakika, 1 saat gibi sürelerde gerçekleşiyor olması bize böyle bir sonuç sunuyor.
Aslan'ın Kılıçdaroğlu ile son görüşmesi de yine 45 dakika sürdü.
* * *
Ana muhalefet liderinin hem hafta içi hem de yoğun ülke gündemine rağmen bu kadar uzun bir süreyi, İzmir'de yüz akı bir marka yaratmış isme ayırması dikkat alınması gereken bir durumdur.
Kemal Kılıçdaroğlu'nu tanıyanlar bilirler ki, yıllarca devlet yönetiminde üst düzey bir bürokrat olarak görev yapmış olmasından da kaynaklı son derece titizdir, dikkatlidir.
Söylediği her söz iki kere düşünülmüştür, hal ve hareketleri, kendine has duruşunun sembolü haline gelmiştir.
İşte böyle bir ismin, CHP Genel Başkanı'nın, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile görüşmelerinde dile getirdiği sözcükler, ifadeler son derece önemlidir, anlamlıdır.
Kılıçdaroğlu, "Sayın Hüseyin Aslan yönetiminde Ege-Koop, Türk kooperatifçilik sistemini ayakta tutan başlıca kurumlardan biridir" cümlesini sadece nezaketen dile getirmemektedir. Bu bir ismin dilediği taktirde neleri yapabileceğinin ifadesidir.
Kılıçdaroğlu, kendi belediye başkanlarına seslenerek, "Ege-Koop'un iş bitiriciliği, donanımı, tecrübesi ve hiçbir kurumun kolay kolay elde edemeyeceği güven unsurunu iyi değerlendirmeli" derken aslında durdurak bilmeyen, çalışmayı, üretmeyi kendine yaşam felsefesi haline getirmiş olan başarılı bir isme dikkat çekmektedir.
"Ege-Koop, güven ile eş değer hale gelmiştir" derken sadece bir kuruluşa duyulan güveni değil aynı zamanda bu kuruluşun başındaki ismi, yani Genel Başkan Hüseyin Aslan'ı güven timsali biri olarak betimlemektedir.
* * *
Kılıçdaroğlu, Hüseyin Aslan'ın, İzmir Sağlık Serbest Bölgesi ve Atayol projeleri gibi iki önemli çalışmasının kente sağlayacağı kazanımların farkındadır.
Tüm bunlar Kemal Bey'in ince eleyip, sık dokuyan, eğrisini doğrusunu tartan bir lider olarak, İzmir'de işi çok sıkı tutacağını göstermektedir.
Biliyorsunuz, 2014 Mart ayındaki yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı yolunda bazı isimler dönüp duruyor.
Aziz Başkan'ın da yeniden aday olup olmayacağı bilinmiyor.
Bu normal, doğal bir süreç.
Ancak şuna özellikle dikkat çekmek isterim ki, bu süreçte artık sadece ideolojik kavramlar üzerinden İzmir'in gönlünü kazanamaz yarışa girecek isimler.
Daha iyi bir yaşam, daha modern bir kent, daha huzur dolu bir İzmir için neler sunacaksınız ona bakacak İzmirliler.
Bu yarışın sonucunu isimlerden çok ortaya konulacak projeler belirleyecek.
* * *
Alanında uzman isimlerle birlikte Ege-Koop Proje Merkezi'ni kurup, iki dev proje açıklayan, emeklilerden kadınlara, öğrencilerden işsizlere ve İzmir kent hayatını kolaylaştıracak daha onlarca projeye imza atmaya hazırlanan Hüseyin Aslan'ın bu yarıştaki ağırlığını varın siz düşünün.
Hüseyin Aslan, "Benim derdim İzmir, ben tüm bunları sevdiğim İzmir için yapıyorum" dese de anlaşılıyor ki bu yarışta başı çekecek daha da ilerleyen günlerde.
Hüseyin Aslan'ı onlarca kelime ile tanımlayabilirsiniz ancak onu en iyi anlatacak sözcük 'sıra dışı'dır.
Yaptıkları bunun kanıtıdır.
Ve benden söylemesi İzmir'de sıra dışı bir gelişme yaşanırsa sakın şaşırmayın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA