• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Demirtaş: İzmir cezalandırılmasın ERKİN USMAN

Demirtaş: İzmir cezalandırılmasın

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.05.2014, 00:00
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'a kulak verelim.
Başkan Demirtaş, seçimlerin geride kaldığını ve güven ortamının bir an önce sağlanması gerektiğini vurguladıktan sonra diyor ki:
"Yurtdışında el üstünde tutulup örnek ülke olarak ifade ediliyorduk. Güven elde edilmiştik. Türkiye dünyada başarı örneğiydi. Ama yavaş yavaş kayboluyor. Ekonomide güveni elde etmeke çok zor, kaybetmek çok kolay. Paranın durumu ve faiz oranlarıyla sorunlar daha çok büyüyecek. Seçimler artık sona erdi. Bundan sonra siyasi ve ekonomik güven ortamı sağlanmalı.
Öte yandan dünyada ve yakın coğrafyada hareketli günler yaşanıyor. Örneğin Kırım'da bir savaş ortamı oluştu. AB tepki koyuyor, yaptırım uyguluyor. Bu olaylar hepimizi tereddüte sevk ediyor."
* * *
Demirtaş'ın gündeminde bir de organize sanayi bölgeleri var. İşte, İzmir'in Ekrem Abisinin görüşleri...
"Gelişmekte olan organize sanayi bölgeleri teşvik edilmiyor. Bu bölgeler hala boş kalırken, İzmir bu durumdayken kente 1'inci bölge statüsü uygulanması ayak bağıdır. İzmir'i cezalandırmaktır. Burası da Türkiye toprağı. İzmir'de de yatırımcı var, heyecan var, şevk var, liman var, her şey var."

kentten

Müthiş bir şiir etkinliği

Homeros Kültür ve Sanat Platformu, sazın ve sözün evrensel büyüsünde "Smyrnalı Şairlerden İmbata Yazılı Bahar Esintileri" adlı müthiş bir etkinlik gerçekleştirildi.
Türkiye'nin ve İzmir'in tanınmış şairleri etkinliğe katıldı.
Etkinlikte 30 şair kendi şiirlerinden iki tanesini okudu.
Etkinliğin sözcülüğünü yapan Op. Dr. Okan Korkmaz, "Aramızda 30 şair arkadaşımız ve abimiz var. Bu şairlerin çoğunun basılmış en az 5-6 şiir kitabı mevcut. Bizim için gerçekten verimli bir etkinlik oldu" derken, etkinliğe katılan şair ve şiir severler de şöyle konuştu:
"Bu tür etkinlikler sık sık yapılsın. Çok memnun olduk."
Katılan Şairler: Abdullah Bolulu, Ahmet Zeki Muslu, Atila Er, Asım Öztürk, Ali Olpak, Cem Seyhun Ünbay, Coşkun Şimşekli, Elvin Öztürk, Hazar Alapınar, M. Mazhar Alphan, Mehmet Büyükçelik, Mehmet Rayman, M. Sadık Kırımlı, M. Yılmaz Alp, Nesrin Z. İnankul, Oğuz Tümbaş,, Ömer Aslan, Recai Atalay, Sedat Kılıç, Selami Şimşek, Sezer Odabaşı, Sıtkı Salih Gör, Şenay Çağıran, Tahsin Şimşek, Talat Avcı, Timuçin Özyürekli, Ü. Yaşar Işıkhan, Vasıf Turhan Kayacık, Zeynep Aslı Köstepen.

kentten

Başkan Akpınar ve Kemal Derviş

"Vizyonu olan" demokrasiyi içine sindirmiş, paylaşmayı bilen, eksikliklerini gören, bunları gidermek için hedeflerine uygun bir planlama yapan başkan.
Siyaseti, katılımcı bir anlayışla yönetim işleyişine sokacak bir yaklaşımla halkın yerel yaşantısında söz sahibi olmasını sağlayacak bir uygulama platformu yaratmayı amaçlayan genç bir siyasetçi.
İyi bir takım (ekip değil) kurarsa Türkiye'nin yerel ve genel siyasetinde adından çok bahsettirebilecek bir lider profili.
Bu düşünceler devlet eski bakanı Kemal Derviş'in.
CHP'nin "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil'den bir değerlendirme:
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eşi Zehra Akpınar'la çarşamba akşamı Derviş'i kaldığı otelde ziyaret etti. 1 saate yakın süren görüşmede gündem konusu siyaset ve Karşıyaka'nın geleceğiydi.
Derviş, Akpınar'ın öngördüğü yatırımlara ve marka kent olmasını sağlayacek girişimlere destek sözü verdi.
Bir bakıma Karşıyaka'nın geleceği şekillendi.
Akpınar'ın "liderlik" niteliklerinin bir kez daha "kabul gördüğü" görüşme oldu.

küpe
Biz zavallı insanlar, kalplerimizin elinde birer oyuncaktan başka bir şey değiliz.
Halide Edip Adıvar

laflama
* Ya içindesindir çemberin ya da dışında yer alacaksın. Ya da çember çevireceksin benim gibi usta!
* Bu dünyaya kazık çakmaya gelmedik. Ah evet mirim ama kazık atmaya da gelmedik!
* Bak buraya yazıyorum hacı. Bazı uyanık faniler var ya... Sırat köprüsünde de milletin önüne geçmeye çalışacaklar!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA