• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sel gider kumu kalır YUNUS KARAKAYA

Sel gider kumu kalır

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.08.2014, 00:00
Türkiye bugün tarihi günlerinden birisini yaşacak. Cumhur ilk defa başkanını seçmek için sandık başına gidecek ve Eski Türkiye mi? Yeni Türkiye mi? Kararını vermek için için oy kullanacak. 3 ismin yarışacağı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda bitmesini arzu ediyorum. Çünkü ülkenin bu seçim havasından kurtulması gerekiyor. Seçimin ikinci tura kalması ise kaostan başka bir işe yaramaz. Ama sizlere rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun "El gider kumu kalır. Bu seçim de gider ama siz arkadaş akraba olarak birlikte yaşamak zorundasınız" sözlerini hatırlatmak isterim. Seçimlerin geçici, dostlukların, komşulukların ve arkadaşlıkların kalıcı olduğunu unutmayın. Unutulmaması gereken bir diğer konu ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Türkiye'de bir çok denge değişeceği.

HESABI KİM VERECEK?
Büyük sıkıntılar veya felaketler geride bir takım acılar ve dertler bırakır. Evet. İzmir'de yaşanan olay için başka ne söylene bilir ki?! Yetkililerin vurdum duymazlığı, yapılan uyarılara kulak tıkaması sonucunda 16 yaşındaki bir genç hayatının baharında bu dünyadan göçüp gitti. Sel gitti kumu kaldı ama ailesinin yüreğinde de asla kapanmayacak derin bir yara kaldı. Bundan sonra yağan her yağmur yanan bir ateşi söndürecektir ama Ümit Özkan'ın ailesinin içindeki ateşi körükleyecektir. Böyle ölümlerin yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Sorumluların da bir an önce hesap vermesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta fayda var sanırım.

KAYDA GELDİ RAMAZANI HATIRLADIK
Bayram tatilimi Salihli'de annemin yanında geçirdim. Tabii yine de boş durmadık Salihli'de siyasi nabzı yokladık. MHP'li Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmetlerden halkın memnuniyetini ölçmeye çalıştım. Kayda, kısa bir süre önce göreve gelmesine rağmen yaptığı çalışmalarla halkın gönlünü kazanmış gibi görünüyor. Vatandaşın söylediği "Zeki Kayda geldi Ramazan'ı hatırladık" sözü bazı şeyleri anlatmaya yeter sanırım. Bu arada Başkan Kayda, Salihli Bilim Sanat Merkezi(BİLSEM) Müdürü Mahmut Süreyya Karaoğlu ve Salihli Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü İbrahim Karaca'yı Başkan yardımcısı yaptı. Her iki arkadaşa da görevinde başarılar dilerim.

CİCİ SÖZÜNÜ TUTTU
Dünyaca ünlü kuaför Harun Cici'nin geçen sene aldığı bir kararla, doğduğu topraklar olan Erzurum'un Tortum İlçesi'ne bağlı Alapınar Köyü'nde hayata geçirdiği festival, geçtiğimiz günlerde büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Festival boyunca bir çok yerel etkinlik düzenlendi ve Alapınarlılar keyif dolu anlar yaşadı. Cici'nin organizasyonunu yaptığı festivale Erzurum İl Kültür Müdürü Fikret Öztürk, Alapınar Köyü'nün yetiştirdiği müzisyenler Volkan Söğüt, Pekin Kara, Mustafa Yalçın, Burhanettin Çoban, Tiyatro oyuncusu Oktay Parlar, köy muhtarı Dursun Ali Söğüt destek verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA