• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Balık ağa girdikten sonra aklı başına gelir YUNUS KARAKAYA

Balık ağa girdikten sonra aklı başına gelir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.12.2014, 00:00
Çoklukla düşünüp taşınmadan, olacakları hesaplamadan işe kalkışan insan, bu ihtiyatsızlığı sebebiyle bir felakete düştükten sonra aklını başına toplar; kendine gelip uyanır. Ama dövünmesi, çırpınması bir fayda vermez çünkü iş işten geçmiş olur. İş işten geçmeden benim de İzmir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünden bir isteğim var. Lütfen İzmir sokaklarına bir el atın. Bir tarafta Suriyeli dilenciler, bir taraftan kırmızı ışıklarda türeyen asalaklar, diğer taraftan ise bayıltıcı tabancaları satmak için sokağın ortasına dikilen reklam tabelaları.
İzmir'de kırmızı ışık ve kavşaklarda trafik durduğunda araçlara ellerinde bir pet şişe su ve çekçekle yanaşan genç ve orta yaşlı cam siliciler adeta sürücüleri korkutuyor. Türkiye'de silahların kontrolü ve silahsızlanma konusunda önemli adımlar atılırken, İzmir'in göbeğinde bayıltıcı ve bilyeli silahların satışı için yolun ortasına konulan reklam tabelası vatandaşların büyük tepkisini çekiyor. İş işten geçmeden yetkililerin tedbir alacağını umut ediyorum.

"Şansa bırakma önlem al"

Yeni Asır'ın basın sponsoru olduğu "İş Sağlığı Güvenliği, İstihdam ve Kariyer" konulu "Şansa Bırakma Önlem Al" sloganıyla düzenlenen yarışma değerlendirme jürisinde gözlemci olarak bulundum. Öncelikle böyle bir yarışmayı organize eden İş Kur İzmir İl Müdürlüğü ve Eğitim- Birsen İzmir Şubesi yönetimini tebrik ederim. Bir tebrik de yarışmaya eser gönderen lise ve ortaokul öğrencilerine... Gerçekten çok güzel eserler göndermişler, gerçeği söylemek gerekirse gönderilen eserler arasında ilk 3 dereceyi seçmekte bir hayli zorlandık.

Adrese teslim hikayeler (4)
Yoldan en güzel geçmek

Bir kral halkı için geniş bir yol yaptırmaya karar verir. Yapımı tamamlanan yolu halka açmadan önce, bir yarışma düzenlemeye karar verir. İsteyenin bu yarışmaya katılabileceğini ilan ettiren kral, yoldan en güzel geçecek kişiyi belirleyeceğini söyler. Yarışma günü, insanlar akın ederler. Bazıları en güzel arabalarını, bazıları en güzel elbiselerini getirir. Kadınlardan kimileri saçlarını en güzel biçimde yaptırır, kimileri de yanlarında en güzel yiyecekleri getirir. Gençlerden bazıları spor kıyafetler içinde yol boyunca koşmaya hazırlanır. Nihayet, tüm gün insanlar yoldan geçerler fakat yolu katedip tekrar kralın yanına döndüklerinde hepsi aynı şikayette bulunur: Yolun bir yerinde büyükçe bir taş ve moloz yığını vardır ve bu moloz yığını yolculuğu zorlaştırır. Günün sonunda yalnız bir yolcu bitiş çizgisine yorgun argın ulaşır. Üstü başı toz toprak içindedir ama krala büyük bir saygıyla yönelerek elindeki altın kesesini uzatır:
- Yolculuğum sırasında, yolu tıkayan taş ve moloz yığınını kaldırmak için durmuştum. Bu altın kesesini onun altında buldum. Bu altınlar size ait olmalı.
Kral gülümseyerek cevap verir:
- O altınlar sana ait delikanlı.
- Hayır, benim değil. Benim hiçbir zaman o kadar çok param olmadı.
- Evet, der kral. Bu altınları sen kazandın zira yarışmanın galibi sensin. Yoldan en güzel geçen kişi sensin. Çünkü yoldan en güzel geçen kişi, ardından gelenler için yoldaki engelleri kaldıran kişidir.
(Mahmut Süreyya Karaoğlu'ndan)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI