• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’İçerde Çocuk Var’ projesine destek verelim YUNUS KARAKAYA

'İçerde Çocuk Var' projesine destek verelim

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.12.2014, 00:00
Cezaevinde bulunan kadınların onlarla yaşamak zorunda kalan çocuklarının cezaevindeki kreş koşullarını düzgün hale getirmek için başlatılan sosyal sorumluluk projesi, desteklerinizi bekliyor. İsterseniz değerli dostum ve hemşerim Ruhi Ünalan'ın kızı Bahar Ünalan'ın 24 arkadaşıyla gönüllü olarak yürüttüğü "İçerde Çocuk Var" projesi hakkında gönderdiği bilgiyi sizlerle paylaşayım: "Projemiz, sosyal sorumluluk kapsamında tanımlanabilecek sosyal bir projedir. 2014 tarihi itibariyle Türkiye'de, 7 farklı ilde bulunan kadın ceza- infaz kurumlarında yaklaşık 5 bin kadın mahkumdan 370 dolayında kadın, 0-6 yaş arasındaki çocuklarıyla birlikte kalmaktadır. Bu çocuklardan 53'ü, İstanbul Bakırköy Kadın Cezaevinde bulunmaktadır. Söz konusu çocuklar en temel gelişim süreçlerini cezaevi koşullarında geçirmekte ve her türlü olumsuzluğa tanıklık etmektedir. Çocukların bu dönemde maruz kaldıkları sosyal, ailesel ve çevresel faktörlerin yaşamlarının ergenlik, gençlik ve sonraki dönemlerini de etkilediği bilinmektedir. Çocukların bu dönemi en az zararla geçirmeleri ve ileride topluma kazandırılabilmeleri, ceza evinde yaşadıkları şartlara, aldıkları eğitime ve birlikte kaldıkları annelerinin bilgi ve bilinç seviyelerinin artmasına bağlıdır. Toplumumuzda maalesef, ebeveyninin (özellikle anne tutukluysa) tutukluluğuyla birlikte duygusal, davranışsal, psikolojik ve eğitimsel zorluklar yaşayan çocuk ve gençler dikkat çekmemekte hatta mağdur olarak dahi algılanmamaktadır. Amacımız bu çocukların dışarıdaki yaşıtları ile eşdeğer bir eğitim şansına sahip olmalarını sağlamak, konuya dikkat çekmek, toplumumuzda konuyla ilgili farkındalık yaratmak, söz konusu çocukların cezaevindeki yaşam koşullarını iyileştirmektir. Çocuğun uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuattan doğan hakları açısından bakarak, çocuk öncelikli bir yaklaşımla, dışarıdaki yaşama kazandırılması amacıyla bu proje başlatılmıştır. Facebook ve twitter üzerinden kitlelere ulaşmaya çalışıyoruz. 26 Aralık Cuma akşamı yılbaşı partisi düzenliyoruz. Biletlerinden kazanacağımız gelir, projemize bağış olacak."
Ayrıntılı bilgiye www.icerdecocukvar.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Marka şehir sempozyumu düzenleniyor


Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından "Ege Üniversitesi 60.Yıl Etkinlikleri" kapsamında "Marka Şehir İzmir Sempozyumu" düzenlenecek.
İzmir'in bütün yönleri ile ele alınacağı sempozyuma medya, sanat, siyaset ve ekonomi dünyasından birçok ünlü isim katılacak. Açılış konuşmalarını İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden'in yapacağı sempozyuma birçok ünlü konuk katılacak.
İzmir'in bir marka şehir olarak güçlü ve zayıf yönlerinin ve sahip olduğu olanakların masaya yatırılacağı sempozyum, 15-16 Aralık 2014 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde saat 09.00'da başlayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA