• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yumurtasına hor bakan civcivini cılk eder YUNUS KARAKAYA

Yumurtasına hor bakan civcivini cılk eder

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.12.2014, 00:00
CHP'liler hiç kusura bakmasın ama Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içindeki "ulusalcı" ve "Atatürkçü" kıyımı devam ettiği sürece genel seçimler öncesinde verilen hiçbir söze güvenmesinler. Kişi elinde olan işe gereken önemi vermezse, o işten olumlu bir sonuç alamaz. Elinin altındakilere önem vermeyen, onları iyi eğitmeyen onlardan ne olumlu davranış, ne de iyi iş bekleyemez.

CHP'DE KİMLER ŞANSLI?
Kendisinin CHP'liliğinden asla şüphe etmediğim bir arkadaşımla sohbetim sırasında söz, genel seçimlere geldi. CHP'de milletvekili adaylığı için İzmir'de kimlerin şanslı olduğunu sordum. Aldığım cevap ise gayet anlamlıydı.
Arkadaşıma sorum, kimlerin şanslı olduğu değil, olmadığıydı. Onun yanıtı ise: "Ulusalcı ve Atatürk sevdalısı hiçbir isim yeni CHP'de milletvekili olma şansı bulamaz. CHP'de yeni moda, Atatürkçü ve ulusalcıları pasifize etmek" şeklinde oldu.

İzmirliler bunu hak etmiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Haziran'da "Toplu Ulaşım'da düğüm çözülüyor" sloganıyla başlattığı yeni ulaşım sistemindeki sıkıntılar bitmek tükenmek bilmiyor. İzmirlilerin daha refah bir ortamda seyahat edeceğinin bir kandırmaca olduğu kabak gibi ortaya çıkıyor. Alın size iki fotoğraf karesi... Sıkış tepiş yolculukların yanı sıra tavanı akan ve hatta örümcek ağı bağlamış bir İzban istasyonunu İzmirliler hak ediyor mu sizce?


"Çocuklarımız Kaybolmasın" Projesi


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan Çocuklarımız Kaybolmasın Projesi'yle, çocuk kaybolmalarını önleyici "10 altın kural" belirlendi. İşte o altın kurallar:
-Çocuklarınıza sakıncalı yerler hakkında bilgi verin; ıssız sokaklar, inşaat ve terk edilmiş yerlere gitmemeleri gerektiğini öğretin.
-Çocuklarınıza tanıdığı bir kişiyle bile olsa hiçbir yere sizin onayınız olmadan gitmemesi gerektiğini anlatın.
-Çocuklarınıza tanımadıkları kişilerden yiyecek, içecek, ilaç gibi maddeler almaması gerektiğini öğretin.
-Sesin bir imdat çağrısı olabileceğini çocuklarınıza anlatın. Zor durumlarda bağırarak yardım istemesi hakkında bilgi verin.
-Çocuklarınıza adını, soyadını, aile bireylerinin ad- soyad ve adreslerini öğretin. Kimlik bilgilerini yanında taşımasını sağlayın. İnternet, sosyal medya ortamında ise tanımadığı kişilerle fotoğraf, adres, okul ve şahsi bilgileri paylaşmaması gerektiğini anlatın.
-Çocuklarınıza evde yalnız kaldıklarında tanımadıkları kişilere kapıyı açmamalarını öğretin.
-Parkta ya da dışarıda oyun oynarken çocuklarınızı sürekli izleyin. Gün içinde yaptıklarından haberdar olun. Arkadaşlarının ve ailelerinin adlarını, telefon numaralarını ve adreslerini kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurun.
-Güvenlik görevlileri, polis, jandarma gibi güvenebilecekleri kişileri ve okul, hastane, karakol, cami gibi yardım isteyebileceği yerleri çocuklarınıza öğretin.
-Çocuklarınıza kaybolduklarını fark ettiklerinde oldukları yerden uzaklaşmaması gerektiğini anlatın.
-Çocuklarınızı birine emanete etmek zorunda kaldığınızda sürekli o kişiyle iletişim halinde kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA