• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hekimden sorma çekenden sor YUNUS KARAKAYA

Hekimden sorma çekenden sor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.01.2015, 00:00
İzmirlilerin yaşadıkları bölgelerde neler çektiklerini bir kendileri bir de Allah bilir. Ulaşımda yaşanan sıkıntıları ancak o sıkıntıyı yaşayanlar bilir. Maçların oynanacağı doğru dürüst bir stadın olmamasının sıkıntısını ancak taraftarlar, futbolcular ve kulüp başkanları bilir. Bunun gibi bir derde düşenin, bir felakete uğrayanın, sıkıntılar içinde kıvrananın çektiği çileyi, ancak kendisi bilir, çare sunmayan, çözüm yolu göstermeyenler değil. Artık yaşadığımız günlerde çözümün bir parçası değilseniz, sorunun bir parçasısınızdır.

Demirtaş'ın projesini incelediniz mi?


Aranızda beğenen de vardır, beğenmeyen de ama İzmir için proje üreten, fikir üreten isimleri saymak istesem bir elin parmaklarını geçmez. Bu isimlerin başında gelen İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, geçtiğimiz günlerde şehrimizde yaşanan stat ve trafik sorunuyla ilgili bir fikir ortaya attı. Klasik İzmir anlayışı hemen ortaya çıktı ve hemen eleştiriler başladı.
"Peki sizin fikriniz nedir?" diye sorduğumuzda alabildiğimiz tek yanıt, "Bu proje olmaz, sizin alternatif öneriniz var mı? Yok ama bu proje olmaz."
Bakın İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ne diyor: "Fikir ve projelerimizi inceleyin, hep birlikte tartışalım."
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kamuoyu ile paylaştıkları Atatürk Stadyumu ve İzmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Öneri Fikir Projeleri'ne yönelik katılımcılıktan uzak ve dayatmacılık olduğu yönündeki eleştirilere tepki gösteriyor. Haklı da. Ekrem Bey benim sunduğu proje mutlaka olsun demiyor ki. Demirtaş: "Adı üstünde projelerimiz öneriye yönelik, biz bunları kamuoyu tarafından tartışılması için açıkladık. Projelerimizi sergiliyoruz, anket düzenliyoruz; hiç incelenmeden toptan karşı çıkılmasını değil tartışılmasını istiyoruz."

Aliağalılar Acar'a güveniyor


Geçtiğimiz günlerde yolum Aliağa'ya düştü. Orda bazı yakın dostlarımızla Aliağa'nın durumu ve yeni başkan Serkan Acar'ın hizmetleri hakkında konuşma fırsatı buldum. Aliağalılar yeni başkanlarından bir hayli memnun ama işinin de kolay olmadığı fikrindeler. Bir önceki dönem başkanının şehri ihmal ettiğinden dert yakınan Aliağalıların Serkan Acar'dan beklentileri bir hayli yüksek. Ama, "Yiğidi öldür ama hakkını yeme" demiş atalarımız; Serkan Acar kısa sürede çok iş başarmış Aliağa'da.

Haftanın portresi

Sizlerle Orkide Ceo'su Ahmet Küçükbay'ın özgeçmişini paylaşacağım:
1958 yılında Manisa/ Kırkaağaç'ta doğan Ahmet Küçükbay, babası rahmetli Hacı Akif Küçükbay'ın yanında ticaret hayatına başladı. 1978 yılında ailenin İzmir'e yerleşmesi, yağ ve deterjan sanayiciliğine başlaması sonrasında, önce satın alma ve satışlardan sorumlu olan Küçükbay, yönetim kurulu başkanı ve genel müdür olarak şirketin tüm gelişim ve büyüme sürecinde başında bulunduğu grubun bitkisel yağ dışında ambalaj üretimi, gayrimenkul geliştirme ve bölgesel TV yayıncılığı gibi faaliyetlerini de yönetiyor. Ahmet Küçükbay, Gediz Üniversitesi'nin kurucusu ve mütevelli heyeti başkan yardımcısı. Etiyopya Cumhuriyeti'nin İzmir Fahri Konsolosu olan Ahmet Küçükbay, evli ve 3 çocuk babası.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA