• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞENER MUTER

Yeni Projeler - Yeni Yatırımlar

sener.muter@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.10.2016, 00:00

İş dünyasında insan kaynaklarının duygu ve davranışlarını yorumlama ve yönetme becerileri geliştikçe kuruluşların performansları artmaktadır. Çalışan elemanlarda var olan potansiyelin ortaya çıkarılması ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi yoğun rekabet ortamında büyük bir önem taşımaktadır. Çalışan elemanlardaki bu potansiyeli fark eden ve onu yararlı bir güce çeviren kuruluşlar daha başarılı sonuçlar almaktadır.

İstihdamın Artırılması

Eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasında etkili bir iletişim kurulması gerekmektedir. İş dünyasında nitelikli ara eleman açığı bulunmaktadır. Öte yandan diplomalı işsizlerin sayısı da her geçen gün artmaktadır. Eğitim sistemimizin ülkemizde istihdamın artmasını sağlayacak şekilde sürekli güncellenmesi ve yenilenmesi zorunlu olmaktadır.

Kuruluşlarda çalışan elemanlar arasında işbirliği ve takım ruhu anlayışının benimsenmesi büyük bir önem taşımaktadır. Kurumsal hedefleri gerçekleştirmek için tüm çalışanların emek ve yeteneklerinin birbirlerini tamamlayacak biçimde değerlendirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Ne kadar bilgili ve becerikli olurlarsa olsunlar, çalışan elemanlar arasında işbirliği ve takım ruhu anlayışı olmadan sürekli bir başarı sağlanamamaktadır.

Yeni gelişmeleri kapsayan temel eğitimlerle iş gücünün bilgilendirilmesi ve desteklenmesi gerekmektedir. Ancak bir iş ya da bir meslek, en iyi biçimde, iş başında öğrenilmektedir. Bir iş yerinin çalışan elemanlar için aynı zamanda bir öğrenme ve verimliliği artırma yeri olması hedef alınmalıdır. Çalışan elemanların daha verimli ve yaratıcı olabilmeleri ve işletmelerin rekabet güçlerini artırabilmeleri için bu konuların daha sık gündemde yer alması zorunlu olmaktadır.

İnsani değerler ve iş etiği kuruluşların başarılı olmalarında etkili bir rol oynamaktadır. Kurum kültürünü yaygınlaştırmak için sağlıklı bir bilgi akışına ihtiyaç duyulmaktadır. Sadece yetki kullanmaya ve emir vermeye dayalı iletişim değil, karşılıklı güven ve anlayışa dayalı iletişim daha yararlı olmaktadır. Yatırımcıların, müşterilerin, çalışanların ve tüm paydaşların beklentilerinin ve gereksinimlerinin yeni bir bakış açısıyla ele alınması kuruluşlara yeni bir rekabet gücü kaynağı sağlamaktadır.

İş dünyasında değişik kesimlerde görev yapan kimselerin gelişigüzel davranmaları, başkalarının hak ve özgürlüklerini sınırlamakta ve kurumsal yönetimde çözümü zor sorunlara neden olabilmektedir. İşçi ve işveren sendikalarının iş etiği kurallarına uyumlu davranmalarının sosyal ve ekonomik sorumlulukların yerine getirilmesi açısından da zorunlu olacağı gözden uzak tutulmamalıdır.

Yeni İş Fırsatları

Ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimini hızlandırabilmek için yeni projelere ve yeni yatırımlara daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Ulusal gelirin artması, işsizlik sorununun çözümü ve daha fazla katma değer yaratılması hep yeni iş fırsatlarının artırılmasına bağlı bulunmaktadır. Ayrıca serbest piyasa ekonomisine yönelik uygulamalar ulusal sanayimize ve ekonomimize zarar verici olmamalıdır. Kuruluşların küresel rekabette daha başarılı olabilmeleri için bu konular göz ardı edilmemelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA